O aeronavă T-38 Talon a US Air Force a efectuat o aterizare de urgență cu trenul escamotat și a luat foc

Eduard Pascu |
Data publicării:

O aeronavă T-38 Talon din cadrul Escadrilei 9 Recunoaștere de la Baza Beale din California, a efectuat o aterizare de ugență cu trenul escamotat și a luat foc.

Incidentul a avut loc pe 18 februarie și nimeni nu a fost rănit, se arată în comunicat. La bordul aeronavei se aflau doi piloți conform Air Force Mag.

Cauzele și valoarea pagubelor sunt în curs de anchetă. Aeroportul Beale este folosit pentru misiuni de instruire. Northrop T-38 Talon este un avion supersonic de antrenament cu două locuri.

Avioanele T-38C sunt folosite pentru a pregăti piloți pentru avioane de vânătoare și bombardiere cum ar fi F-15E Strike Eagle, F-15C Eagle, F-16 Fighting Falcon, B-1B Lancer, A-10 Thunderbolt și F-22 Raptor. De la intrarea în dotarea US Air Force (n.red. - 1961) peste 60.000 de piloți s-au antrenat pe acest model, conform Air Force Technology.

Compania Northrop a construit 1.187 de avioane T-38 Talon dintre care 500 se află în dotarea US Air Force. De asemenea se află și în serviciul forțelor aeriene din Germania (40 de aeronave), Coreea de Sud (30), Taiwan (40) și Turcia (69).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel