Numeric Ucraina rămâne superioară Armatei ruse. Gen. Bălăceanu: Introducerea rezerviștilor în luptă, momentul favorabil al lovirii

Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
EXCLUSIV
Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

General-locotenent (r.) Virgil Bălăceanu a analizat situația de pe frontul ucrainean și modul în care cei 300.000 de rezerviști pe care Rusia îi va arunca în luptă vor schimba arhitectura conflictului în zonele ocupate din Ucraina.

Prezent la emisiunea Obiectiv EuroAtlantic difuzată săptămânal pe platformele DefenseRomania, generalul (r.) Virgil Bălăceanu arată că din punct de vedere numeric primul val de rezerviști ruși nu va schimba superioritatea numerică a Ucrainei care are însă nevoie tot mai mare de armament occidental.

Amintim că imediat după decretarea mobilizării parțiale și după anunțul președintelui Vladimir Putin, care a lansat o nouă amenințare împotriva Occidentului cu un război nuclear, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat că 300.000 de rezervişti vor fi mobilizaţi în Rusia.

„Dacă acum discutăm de 120 de grupuri de luptă, în perspectiva suplimentării forțelor vom discuta de 200-250 de grupuri de luptă care să continue invazia în sud-estul Ucrainei”, precizează generalul (r.) Bălăceanu.

 

Ucrainenii au angajați în luptă 700.000 de soldați. Federația Rusă va ajunge la maximum 500.000 după primul val de mobilizare

 

Generalul (r.) Bălăceanu a oferit câteva cifre cu privire la situația de pe front, arătând că forțele de apărare ucrainene se ridică la cifra aproximativă de 700.000, astfel încât chiar și după mobilizarea primului val care e „destul de consistent”, rușii nu vor avea superioritatea, obiectivul fiind consolidarea regiunilor cucerite.

„Ei caută o soluție prin această mobilizare, care e destul de consistentă. Noi vorbim la ora actuală de 120.000-150.000, poate 200.000 de luptători care duc invazia în Ucraina. La aceștia iată se adaugă 300.000. Dar, chiar și cu această suplimentare, ei sunt numeric inferiori resursei umane pe care o au angajată la ora actuală ucrainenii, fie că vorbim de armata mobilizată, activi și rezerviști, de garda națională sau de forțele teritoriale. Cifra pe care a lansat-o șeful Statului Major al Armatei ucrainene este o cifră reală: 700.000 de luptători. Luptători există în Armata ucraineană iar Ucraina nu cere soldați ci cere armament și muniție”, a precizat expertul militar.

 

„Introducerea în luptă a rezerviștilor ruși e momentul favorabil al lovirii”

 

Generalul (r.) Virgil Bălăceanu a explicat că lipsa de experiență și de pregătire a celor 300.000 de rezerviști care sunt străini de situația de pe front, va fi momentul cel mai favorabil pentru lovirea acestor unități de către forțele de apărare ucrainene.

„Introducerea în luptă a unor unități nou înființate este momentul cel mai favorabil al lovirii ținând seama de lipsa lor de experiență în război, ținând seama că au o dotare inferioară celor care duc războiul și ținând seama că nu cunosc atât de bine situația din teren precum o cunosc cei care duc lupta de mai multe luni de zile, cam în aceleași zone”, a conchis generalul (r.) Bălăceanu, care a adăugat că la toate acestea se adaugă deficiențele logistice cu care se confruntă Armata rusă.

Interviul integral în care generalul (r.) Virgil Bălăceanu a analizat situația de pe frontul din Ucraina la Obiectiv EuroAtlantic:

 

 

Putin a decretat mobilizarea, deși la începutul invaziei a dat asigurări că nu va fi cazul

 

2. Tehnică ru... (tehnica-distrusa-rusia_17791100.jpg)

Tehnică rusă distrusă în Ucraina. Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Deși la începutul invaziei din 24 februarie 2022 Vladimir Putin a dat asigurări că nu se va apel la mobilizare, situația de pe front și înfrângerile militare majore din ultimele săptămâni, mai ales din nord-est, unde rușii au pierdut Harkovul, a forțat Kremlinul să ia o asemenea măsură nepopulară.

Obiectivul anunțat este așa-zisa „eliberare” a Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce Putin a numit „sub jugul” Ucrainei.

Imediat după anunțul lui Putin, în care a lansat o nouă amenințare împotriva Occidentului cu un război nuclear, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat că 300.000 de rezervişti vor fi mobilizaţi în Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel