Migranţi ilegali. Creștere semnificativă pe rutele maritime din jurul Turciei

Sebastian Florea |
Data publicării:

Numărul migranţilor ilegali care încearcă să ajungă în Europa via Turcia a crescut într-o măsură semnificativă.

Numărul migranţilor ilegali care încearcă să ajungă în Europa folosind rutele maritime din jurul Turciei a crescut cu 60% în 2018 faţă de anul trecut, a anunţat luni comandamentul Gărzilor de coastă turceşti, potrivit Xinhua.

De la începutul acestui an, gărzile de coastă au oprit 14.775 de imigranţi ilegali să pătrundă ilegal în Europa via Marea Egee, Marea Mediterană şi nordul Mării Negre. În aceeaşi perioadă a lui 2017, această cifră a fost de 9221. Alţi 54 de migranţi şi-au pierdut viaţa în 2018 în incidente pe aceste rute, în creştere de la 27 anul trecut.

Marea Egee

Anul acesta, ruta favorizată de migranţii ilegali este Marea Egee, pe care conform autorităţilor turceşti au încercat o traverseze 13.732 de refugiaţi. Turcia şi Uniunea Europeană au semnat în martie 2016 un acord cu privire la refugiaţi în vederea diminuării imigraţiei clandestine în Europa şi a îmbunătăţirii condiţiilor de trai ale refugiaţilor sirieni din Turcia, care a oferit deja găzduire pentru circa 3,5 milioane de sirieni.

În afară de sirieni, şi refugiaţi din Afganistan şi persoane din ţări asiatice şi africane au început să folosească Turcia ca punct de tranzit pe drumul către Europa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel