"Nu putem porni la asalt cu greble și furci, avem nevoie de sprijin" - soldat al Forțelor Armate Ucrainene invitat în Congresul SUA

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Soldatul ucrainean Andrîi Chevoziorov vrea să le reamintească americanilor că războiul din Ucraina continuă și că forțele armate ucrainene au nevoie de sprijin și de muniție pentru artilerie. Locotenentul Chevoziorov a declarat acest lucru într-un interviu acordat serviciului ucrainean al postului Vocea Americii în seara zilei de 7 martie, înainte de a intra în Congres.

,,Voi merge la acest discurs. Să-i lăsăm pe soldați să ne spună ce își doresc. Am lansat deja de mai multe ori asalturi și au fost momente în care ne-a lipsit muniția, sprijinul artileriei. Avem nevoie de asta, nu putem merge cu greble și furci, avem nevoie de sprijin. Dacă pot să transmit cumva gândurile mele, dacă există o astfel de oportunitate... dacă vocea unei persoane mici poate ajuta măcar un pic, atunci mă voi agăța în toate modurile posibile. Pentru că nu poți să stai acolo, nu poți să taci, trebuie să vorbești", a declarat Andrîi Chevoziorov.

Militarul a primit o invitație oficială de a participa la discursul despre ''Starea Uniunii'' din Congresul SUA. Andrîi Chevoziorov a fost invitat din partea liderului majorității din Senat, Chuck Schumer, senator democrat.

,,Am auzit de multe ori că oamenii din America și din alte țări uită de toate aceste războaie. Dar ele nu se termină pur și simplu așa, nu este ca un serial de televiziune cu un al doilea sezon care urmează să apară. Nu, nu, acest război trebuie să se termine. Ei trebuie să vadă înșiși militarii, care sunt direct implicați în război, astfel încât să înțeleagă pe deplin cine folosește aceste armele", a declarat sublocotenentul Chevoziorov.

Soldatul a mulțumit "Americii și întregii lumi care sprijină Ucraina în aceste momente foarte dificile" și și-a împărtășit sentimentele înainte de întâlnirea cu aproape toți politicienii americani.

Soldatul a spus că, după ce a primit o invitație la acest eveniment, nu a ezitat și a acceptat imediat, "pentru că nu poți rata o astfel de ocazie unică în viață", a spus el.

Președintele SUA, Joe Biden, și-a început discursul despre ''Starea Uniunii'' comparând războiul împotriva lui Hitler cu războiul împotriva lui Putin.

El a amintit cum președintele de atunci Franklin Roosevelt s-a adresat Congresului într-un "moment fără precedent în istorie" pentru a "trezi" Congresul și a avertiza poporul american atunci când războiul împotriva forțelor lui Hitler făcea ravagii în Europa.

,,Libertatea și democrația erau atacate în lume. Astăzi am venit chiar în această sală pentru a mă adresa țării. Trăim acum un moment fără precedent în istoria țării. Iar scopul meu astăzi este să trezesc acest Congres și să avertizez poporul american că acesta este, de asemenea, un moment extraordinar", a declarat Biden.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel