Nu doar americanii investesc masiv la Câmpia Turzii. Unitatea militară ar putea fi baza celei de-a doua escadrile de F-16 a României

F-16, România, sursă foto: Forțele Aeriene Române
F-16, România, sursă foto: Forțele Aeriene Române

În Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" vor fi făcute investiții masive care vor avea ca scop modernizarea facilității militare din țaran noastră. 

În contextul în care, așa cum a anunțat și DefenseRomania în urmă cu câteva zile, Congresul SUA a adoptat definitiv bugetul de 740.5 miliarde de dolari pentru apărarea ţării, în următorii patru ani proiectul prevede și o investiție de 130.5 milioane de dolari pentru modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii.

Americanii vor să construiască mai multe depozite, rezervoare de combustibil și platforme de avioane.

Jurnalistul militar Adelin Petrișor, într-un material pentru Televiziunea Română, publicat și pe blogul său, subliniază că investițiile Pentagonului nu sunt întâmplătoare dacă ne gândim că de-a lungul timpului americanii au adus în Transilvania avioane de la mai toate unitățile din Europa, dar și de peste ocean, inclusiv drone MQ-9 Reaper.

La baza de la Câmpia Turzii americanii au dislocat de-a lungul timpului și avioane F-15, F-16 sau F-22 Raptor.

 

Nu doar SUA investesc la Câmpia Turzii. Și MApN a demarat un amplu program de modernizare

 

Dar nu doar americanii investesc masiv în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la Câmpia Turzii. Potrivit sursei citate, MApN a început deja un amplu program de modernizare în valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari. 

Generalul Viorel Pană a discutat despre ce presupune aces program de modernizare:

„Baza va arăta cu adevărat ca o Bază Aeriană la standarde NATO și va răspunde în același timp și cerințelor de antrenament și pregătire a partenerilor americani. Din punctul nostru de vedere, asta înseamnă construcția unor noi facilități de comandă-control, clădiri de pregătire pentru escadrile, secții de pregătire armament, zone de serviciu de luptă, platforme pentru avioane”, a precizat generalul Viorel Pană, șeful Statului Major al Forţelor Aeriene, pentru TVR.

Potrivit șefului aviației militare, schimbările în Baza de la Câmpia Turzii ar trebui să se vadă în următorii 5 ani. 

Aici ar urma să își aibă baza cea de-a doua escadrilă de F-16 pe care MApN ar urma să o cumpere în viitorul apropiat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel