Nu am nicio îndoială că Trump va fi învins. Biden a câștigat preliminarele democrate din Carolina de Sud

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

După cum era de așteptat, președintele american Joe Biden a câștigat clar primarul democrat din Carolina de Sud și a făcut cunoscut că, la fel ca acum patru ani, îl va învinge pe probabilul candidat republican Donald Trump la alegerile din noiembrie anul acesta. 

Agenția AP amintește că, în 2020, alegerile primare din Carolina de Sud l-au ajutat semnificativ pe Biden în drumul său către Casa Albă.

„În 2020, alegătorii din Carolina de Sud au dovedit că expertii au greșit, au dat o nouă viață campaniei noastre și ne-au pus pe calea victoriei în alegerile prezidențiale”, a spus Biden într-un comunicat. „Acum, în 2024, oamenii din Carolina de Sud au vorbit din nou și nu am nicio îndoială că ne-ați pus din nou pe drumul câștigării alegerilor prezidențiale – și a face din nou pe Donald Trump un învins”, a adăugat el.

Reuters relatează că după numărarea voturilor din 93% din circumscripțiile electorale, Biden, în vârstă de 81 de ani, are sprijinul a 96,4% dintre alegători. Mult în spatele lui sunt contracandidații săi - congresmanul Dean Phillips și scriitoarea Marianne Williamson.

În 2020, Carolina de Sud a salvat campania de nominalizare a lui Biden. Biden a câștigat atunci cu 49% din cele 539.263 de voturi într-o cursă cu șapte candidați și a câștigat în mod clar, în timp ce în cele trei state care au votat la primarile democrate înainte de Carolina de Sud, el nu terminase niciodată primul.

 

Într-un sondaj CNN, Trump este înaintea lui Biden, chiar și Haley l-ar învinge pe președinte

 

Sondajul a fost realizat de agenția SSRS la sfârșitul lunii ianuarie. La acel moment, 49% dintre alegătorii înregistrați doreau să-l susțină pe Trump și 45% dintre oameni doreau să-l susțină pe Biden.

Cu toate acestea, având în vedere marja de eroare, diferența dintre Trump și Biden este prea mică pentru a trage concluzii clare.

Niki Haley l-ar putea învinge pe Biden cu o marjă și mai mare: 52% dintre alegători ar vota  cu Haley, în timp ce Biden ar avea 39% dacă ar candida împotriva fostei ambasadoare la ONU.

Biden a făcut presiuni pentru modificarea ordinii primarelor pentru procesul de nominalizare din acest an, astfel încât votul democraților să nu înceapă cu convenția partidului din statul Iowa, ca în trecut, ci cu primarele de sâmbătă din Carolina de Sud.

Statul conservator este în mod tradițional o fortăreață republicană, iar un candidat democrat nu a mai câștigat un vot prezidențial aici din 1976.

Dar, din moment ce mai mult de jumătate dintre alegătorii democrați din Carolina de Sud sunt de culoare, a fost un test important al capacității lui Biden de a-și câștiga sprijinul, potrivit Reuters. La alegerile prezidențiale, persoanele de culoare votează de obicei mult mai mult cu democrații decât cu republicanii, într-un raport de nouă la unu.

În primarul republican din acest stat sudic, care va avea loc pe 24 februarie, Trump este aproape sigur că va câștiga. El este cel care se pare că se va confrunta din nou cu Biden la alegerile din noiembrie. Sondajele de opinie actuale îi oferă fostului președinte în vârstă de șaptezeci și șapte de ani un ușor avans.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel