Think tank-ul românesc New Strategy Center împlinește 8 ani de activitate

New Strategy Center
New Strategy Center

New Strategy Center celebrează marți,11 iulie 2023, 8 ani de la înființare. În această perioadă, New Strategy Center a devenit cel mai important think tank românesc, un veritabil centru de gândire și analiză strategică, ce și a găzduit 347 de evenimente, atât în țară cât și în străinătate, la care au participat peste 2100 de speakeri, printre care se numără și conferințe precum „Black Sea and Balkans Security Forum”, aflat la cea de-a 8 ediție în acest an, dar și „Security Challenges in the Balkans”, „Unmanned Systems Forum” și ”PatriotFest”.

În ultimul an, împreună cu parteneri externi, precum Munich Security Conference (Germania), Norwegian Institute of International Affairs (NUPI), Center for European Policy and Analysis (CEPA), Yorktown Institute or Center for the Studies of the New Generation Warfare (SUA), New Strategy Center a organizat diverse conferințe în străinătate pentru a evidenția relevanța strategică a regiunii Mării Negre, în contextul actual al agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

O direcție specială de acțiune a NSC a fost promovarea în SUA a necesității adoptării unei strategii dedicate regiunii Mării Negre, fapt ce ar face ca pentru prima dată SUA să aibă o politică predictibilă și pe termen lung în
regiune.

Ca parte a misiunii noastre de a contribui la formarea unei culturi de securitate națională și de promovare a unei mai bune înțelegeri a problemelor strategice cu care ne confruntăm, New Strategy Center a publicat de la înființare 54 de studii și 7 volume, care au abordat teme ce țin de securitate regiunii Mării Negre și a Balcanilor, importante pentru securitatea României, a NATO și UE, majoritatea cărților fiind donate unor universități civile și militare din România. În toți acești ani, obiectivul organizației noastre a fost de a crea punți de comunicare, de dezvoltare a unor parteneriate externe, organizare de evenimente în România și în străinătate împreună cu partenerii noștri și elaborarea de studii și analize, pentru a promova importanța strategică a regiunii Mării Negre și a Balcanilor și obiectivele de securitate are României. În acest sens, de la înființare, New Strategy Center a încheiat 42 de parteneriate, din care 28 cu institute și think tank-uri din străinătate.

Mulțumim încă o dată celor care ne-au susținut în toată această perioadă și vă invităm să sprijiniți în continuare proiectul New Strategy Center, se arată într-un comunicat al New Strategy Center semnat de George Scutaru, Directorul General al think tank-ului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel