Noul ministru al apărării din Italia se angajează să cumpere avioane F-35 din SUA

Cristian Soare / 05 iul 2018 / 10:08
Consilierul American pentru Securitate Națională, John Bolton şi  Ministrul Italian al Apărării Elisabetta Trenta
Consilierul American pentru Securitate Națională, John Bolton şi Ministrul Italian al Apărării Elisabetta Trenta

Într-unul din primele interviuri de la preluarea mandatului la începutul lunii iunie, Ministrul Apărării din Italia, Elisabetta Trenta, a declarat că tara sa rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite, dar a adăugat că este sceptică față de sancțiunile impuse Rusiei de Occident.

Fost academician la Universitatea Link din Roma și un veteran al unității civile de rezervă a armatei italiene, Trenta a fost numit ministru al apărării de către un guvern de coaliție format în iunie, grupând partidul Ligii anti-migranți și Mișcarea Cinci stele .

Oficialii ai partidului Cinci Stele au promis anul trecut că dacă vor ajunge la guvernare vor renunța la achiziționarea a celor 90 de avioane de luptători F-35 pentru Italia. În urmă cu cîteva zile ministrul italian al apărării a declarat că noul guvern nu va bloca achizitia, chiar dacă ar putea prelungi perioada de cumpărare, potrivit defensenews.

"Este un program pe care l-am moștenit și avem multe întrebări; de aceea vom evalua programul având în vedere beneficiile industriale și tehnologice pentru interesul național, deoarece noi suntem noul guvern ", a spus ministrul Apărării Elisabetta Trenta.

Investiții militare străine

Trenta sa întâlnit cu consilierul american pentru securitate națională, John Bolton, pe 26 iunie, când acesta a vizitat Roma, iar ministrul apărării a confirmat legăturile puternice ale noului guvern cu SUA. "Statele Unite sunt aliatul nostru istoric, nu ne-am îndoit niciodată de acest lucru", a spus ea.

Ministrul italian al apărării a declarat că ia spus lui Bolton că Italia dorește să atingă obiectivul NATO de cheltuieli cu apărarea de 2% din produsul intern brut. "Dar ne-ar plăcea, de asemenea, prezența noastră puternică în misiunile militare să fie recunoscute la adevărata lor valoare ", a spus ea.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy