Noul ministru al apărării din Italia se angajează să cumpere avioane F-35 din SUA

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Consilierul American pentru Securitate Națională, John Bolton şi  Ministrul Italian al Apărării Elisabetta Trenta
Consilierul American pentru Securitate Națională, John Bolton şi Ministrul Italian al Apărării Elisabetta Trenta

Într-unul din primele interviuri de la preluarea mandatului la începutul lunii iunie, Ministrul Apărării din Italia, Elisabetta Trenta, a declarat că tara sa rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite, dar a adăugat că este sceptică față de sancțiunile impuse Rusiei de Occident.

Fost academician la Universitatea Link din Roma și un veteran al unității civile de rezervă a armatei italiene, Trenta a fost numit ministru al apărării de către un guvern de coaliție format în iunie, grupând partidul Ligii anti-migranți și Mișcarea Cinci stele .

Oficialii ai partidului Cinci Stele au promis anul trecut că dacă vor ajunge la guvernare vor renunța la achiziționarea a celor 90 de avioane de luptători F-35 pentru Italia. În urmă cu cîteva zile ministrul italian al apărării a declarat că noul guvern nu va bloca achizitia, chiar dacă ar putea prelungi perioada de cumpărare, potrivit defensenews.

"Este un program pe care l-am moștenit și avem multe întrebări; de aceea vom evalua programul având în vedere beneficiile industriale și tehnologice pentru interesul național, deoarece noi suntem noul guvern ", a spus ministrul Apărării Elisabetta Trenta.

Investiții militare străine

Trenta sa întâlnit cu consilierul american pentru securitate națională, John Bolton, pe 26 iunie, când acesta a vizitat Roma, iar ministrul apărării a confirmat legăturile puternice ale noului guvern cu SUA. "Statele Unite sunt aliatul nostru istoric, nu ne-am îndoit niciodată de acest lucru", a spus ea.

Ministrul italian al apărării a declarat că ia spus lui Bolton că Italia dorește să atingă obiectivul NATO de cheltuieli cu apărarea de 2% din produsul intern brut. "Dar ne-ar plăcea, de asemenea, prezența noastră puternică în misiunile militare să fie recunoscute la adevărata lor valoare ", a spus ea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel