Noul ambasador al Federației Ruse își începe misiunea în România. Vladimir Lipaev a fost ambasador și în Estonia

Ambasada Rusiei la București
Ambasada Rusiei la București

Ambasadorul agreat al Federației Ruse  a fost primit astăzi la MAE pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis DefenseRomania, secretarul de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca l-a primit joi, 6 iunie 2024, conform practicii diplomatice, pe ambasadorul agreat al Federației Ruse în România, Vladimir Lipaev, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

În cadrul întrevederii, secretarul de stat Ana Tinca a subliniat responsabilitatea exclusivă a Federației Ruse pentru starea actuală a relației bilaterale, în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei și al consecințelor grave, profund destabilizatoare generate de această agresiune în planul securității internaționale și regionale.

Oficialul român a reamintit ambasadorului rus poziția cunoscută și consecventă a României, de condamnare a războiului de agresiune împotriva Ucrainei, care reprezintă o încălcare brutală a normelor de drept internațional, inclusiv a Cartei ONU.

 

Vladimir Lipaev - diplomat cu experiență îndelungată

 

Pe 16 aprilie 2024, președintele Putin l-a nominalizat pe Vladimir Lipaev în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse la București, decretul fiind semnat la doar câteva zile după plecarea de la post a fostului ambasador Valerii Kuzmin.

În vârstă de 65 de ani, Lipaev activează în serviciul diplomatic din 1981. A lucrat la misiunile diplomatice ale Rusiei din Norvegia și Germania.

Între 2022 și 2023, Lipaev a fost ambasador în Estonia.

Vladimir Lipaev preluase postul de la Tallinn în februarie 2022, cu puțin timp înainte de lansarea invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, dar a fost nevoit să-și părăsească postul pe 7 februarie 2023, după ce Estonia l-a declarat persona non grata și i-a solicitat să părăsească țara în termen de cinci zile, arată ERR.

Așa cum aminteam mai sus, Lipaev îl schimbă la postul în România pe ambasadorul Valerii Kuzmin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel