Noua Zeelandă a schimbat regulile privind achizițiile în domeniul apărării

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Începând cu octombrie 2019, toți furnizorii de apărare din Noua Zeelandă vor fi obligați să demonstreze un angajament de sprijin cu "rezultate mai largi", cum ar fi dezvoltarea economică.

Guvernul din Noua Zeelandă a actualizat regulile care reglementează achizițiile din diferite sectoare, inclusiv în domeniul apărării. Noile "reguli privind achizițiile publice, ediția a IV-a" vor deveni active începând cu octombrie 2019 și vor înlocui "Regulile guvernamentale de aprovizionare", care au fost publicate pentru prima dată în 2013.
Potrivit guvernului, noile orientări au fost elaborate pentru a se alinia așteptărilor sale conform cărora toate achizițiile vor fi "puse în aplicare pentru a obține rezultate mai largi". Rezultatele mai largi sunt descrise "beneficiile secundare", cum ar fi cele care afectează pozitiv economia, societatea și mediul din Noua Zeelandă.

"Rezultatele mai largi necesită impun agenților de achiziții și contractorilor să ia în considerare nu numai costul întregului ciclu de viață al achizițiilor, ci și costurile și beneficiile pentru societate, mediu și economie", afirmă normele.

Offsetul este considerat discriminator

 

În ciuda acestui fapt, noile norme privind achizițiile publice prevăd că compensațiile, inclusiv din achizițiile publice pentru apărare, vor continua să fie interzise. "O agenție nu trebuie să ceară, să ia în considerare sau să impună o compensare în nici un stadiu al unui proces de achiziție", se spune în noile norme.

Noua Zeelandă consideră contractele compensatorii (offset) ca fiind discriminatorii, normele privind achizițiile publice spunând că această prevedere este privită ca o "acțiune de dezvoltare a economiei locale sau de îmbunătățire a conturilor balanței de plăți pe care un furnizor trebuie să le îndeplinească pentru a li se acorda contractul".

Recent Noua Zeelandă a identificat o nevoie de a achiziționa avioane de patrulă maritimă Boeing P-8A. Este de văzut sub ce formă se va desfășura acest contract.

Vezi și: Senatul American vrea să pună stop folosirii Urgenței ca motiv de vânzare de armament către Arabia Saudită și Emiratele Arabe 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel