Noua strategie de război a Ucrainei: Sarcina noastră este de a crea un ''arbore defensiv'' care să ne protejeze soldații aflaţi pe linia frontului

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Linia de apărare ucraineană în regiunea Harkov. Martie 2024, Ucraina. Sursa foto: Oleh Syniehubov/Ukrainian Military Center.
Linia de apărare ucraineană în regiunea Harkov. Martie 2024, Ucraina. Sursa foto: Oleh Syniehubov/Ukrainian Military Center.

Guvernul ucrainean alocă 8 miliarde grivne (UAH) de la bugetul de stat pentru construirea de fortificații în vederea apărării pozițiilor ucrainene. Această informaţie a fost anunțata de Denis Shmihal, prim-ministrul Ucrainei. Guvernul de la Kiev a reușit să aloce această sumă pentru construcția de fortificații prin redistribuirea cheltuielilor de la bugetul de stat la 23 aprilie 2024.

Shmihal a precizat că de la începutul anului 2024, 38 de miliarde UAH au fost alocate pentru consolidarea liniilor de apărare.

,,Sarcina noastră este de a crea un arbore defensiv fiabil care să ne protejeze soldații și să ofere mai multe avantaje armatei noastre pe câmpul de luptă", a spus el.

Publicaţia ucraineană Militarnyi scrie ca în urmă cu două săptămâni, guvernul de la Kiev a alocat 3,88 miliarde UAH pentru construcția de structuri defensive. Această sumă a fost alocată pentru construirea unor fortificaţii aflate la frontiera cu regiunile Harkov, Sumi, Donețk, Herson și Mikolaiv.

Construcția liniei de apărare este un complex de lucrări, care include, în special, lucrări de construcție a tranșeelor și de amenajare a adăposturilor, a adăposturilor din beton, a pozițiilor de tragere, a adăposturilor pentru echipamente, instalarea unor bariere şi a structurilor speciale din beton etc.

Dacă situația de securitate și vremea vor permite, lucrările de fortificare a liniilor de apărare vor continua practic în mod continuu.

Situația forțelor ucrainene rămâne foarte dificilă, marcată de o multitudine de factori, cum ar fi întârzierea eforturilor de mobilizare, construcția insuficientă a fortificațiilor, pași greșiți în timpul campaniei din 2023 și, în special, un eșec critic al partenerilor occidentali de a livra muniția promisă, în ciuda angajamentelor asumate anterior.

 

O încercare disperată de a recupera timpul pierdut

 

În noiembrie anul trecut, în timp ce forțele rusești pentru a captura Avdiivka, Zelenski a anunțat că o serie de noi fortificații și linii de apărare vor fi construite la vest de oraș și în alte zone importante de pe linia frontului.

,,Ucraina nu are linii secundare bune, nu are ceva asemănător cu liniile Surovikin pe care rușii le-au construit anul trecut", a declarat recent Michael Kofman, un alt analist militar de la Carnegie Endowment for International Peace, potrivit RFE/RL.

"De fapt, Ucraina este destul de în urmă în ceea ce privește consolidarea efectivă a tranșeelor pe tot frontul".

Forțele rusești ar putea avea un impuls, a spus Kofman, dar ar putea, de asemenea, să găsească mici zone în care să poată să se strecoare treptat printre liniile ucrainene.

,,De ce a fost 2023 anul fără construirea de linii de apărare?", se intreaba Ivan Stupak, analist la Ukrainian Institute for the Future, un think tank din Kiev. "Pentru că în 2022, eram entuziasmați, eram inspirați de victoriile noastre... așa că nu era nevoie să ne săpăm linii de aparare. A fost o greșeală, iar acum trebuie să o facem în regim de urgență. Iar în unele locuri, pe linia frontului, soldații noștri sapă aceste tranșee în bătaia focului".

,,Pe cine încercăm să păcălim, dacă nu există linii de fortificații acolo unde se află forțele și echipamentele noastre?". a declarat recent Vladislav Selezniov, analist militar și fost purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

,,De fapt, soldații noștri au devenit ostatici ai unor decizii greșite, sau ai absenței oricăror decizii privind crearea acestor linii și poziții defensive. Acest gen de activitate ar fi trebuit să înceapă cu șase luni în urmă", a spus Muzika.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel