Noi atacuri asupra orașelor ucrainene. Condițiile par îndeplinite pentru ca Seulul să furnizeze sisteme antiaeriene pentru Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Un nou val de atacuri cu drone rusești a dus la evacuarea unei clădiri rezidențiale înalte în capitala Ucrainei. Căderea resturilor unei rachete a declanșat un incendiu în clădire, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, care informează că cel puțin o persoană a murit.

Pentru a treia oară în ultimele 24 de ore, Rusia testează apărarea antiaeriană a Ucrainei, cele mai vizate fiind orașele mari. În noaptea de luni spre marți, 30 mai, Rusia a efectuat un nou atac cu drone kamikaze de fabricație iraniană, iar apărarea aeriană a distrus 29 din 31 de  drone ”Shahed 136/131” lansate de inamic. Aproape toate dronele au fost lovite la periferia capitalei și pe cerul Kievului.

Președintele ucrainean Zelenski a solicitat Coreei de Sud să sprijine apărarea ucraineană. El a spus că sistemul de avertizare timpurie al Coreei de Sud va ajuta la apărarea țării sale de raidurile aeriene rusești.

"Un sistem antiaerian nu este o armă, ci un echipament pur defensiv. Trebuie să avem un scut ceresc pentru a reconstrui Ucraina și sper cu disperare că Coreea de Sud ne va sprijini în acest domeniu".

Zelenski și-a exprimat recunoștința față de angajamentul Coreei de Sud de a trimite vehicule de deminare și ajutor umanitar în valoare totală de aproximativ 230 de milioane de dolari, dar a spus că Ucraina vrea sisteme antiaeriene și de avertizare timpurie

„Știu că există multe limitări în ceea ce privește sprijinirea armelor, dar acele principii nu ar trebui aplicate sistemelor și echipamentelor de apărare pentru protejarea bunurilor noastre”, a spus Zelenski unui ziar sud-coreean.

Președintele Yoon Suk Yeol, într-un interviu pentru Reuters în aprilie, a semnalat posibilitatea unei schimbări, spunând că ar putea fi dificil pentru Seul să continue să ofere doar ajutor umanitar și financiar dacă Ucraina se confruntă cu un atac civil la scară largă sau cu o „situație pe care comunitatea internațională nu o poate tolera”.

Marți, la primele ore ale dimineții, în regiunea Kiev, patru oameni au fost răniți după atacul de noapte al Federației Ruse, sunt numeroase distrugeri — Poliția Națională

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel