Noua 'lege a protestelor' a scos grecii în stradă, înregistrându-se confruntări între protestatari și forțele de ordine

Darius Muresan / 10 iul 2020 / 11:26
Forțele de Poliție ale Greciei, în timpul protestelor violente de la Atena, din 2007. Sursă: Agerpres
Forțele de Poliție ale Greciei, în timpul protestelor violente de la Atena, din 2007. Sursă: Agerpres

Parlamentul grec a aprobat un proiect de lege prin care reglementează demonstraţiile de stradă. Mii de oameni s-au adunat şi au mărşăluit spre centrul Atenei pentru a denunţa noua lege.

Legea a fost introdusă de guvernul conservator al Greciei, în încercarea de a reglementa demonstraţiile stradale. Acestea ar fi una dintrea cauzele care afectează comerţul, au motivat guvernanţii.

Aproximativ 10.000 de oameni s-au adunat să protesteze în faţa Parlamentului, precizează Mediafax. Unii dintre ei au devenit violenţi şi au aruncat cu cocktailuri Molotov în poliţie, iar forţele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene.

 

Prevederile proiectului de lege

 

Proiectul de lege prevede numirea unui ofiţer de legătură, restricţii sau interdicţii directe dacă autorităţile consideră că demonstranţii ameninţă siguranţa publică şi mai prevede că organizatorii protestelor răspund în mod direct pentru pagubele provocate de protestatari.

Noua legislaţie a fost aprobată de 187 de parlamentari din numărul total de 300.

Protestele stradale sunt frecvente în Grecia din cauza crizei şi mai ales din cauza măsurilor de austeritate adoptate, relatează Reuters.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy