Nou sistem de doborâre a dronelor, Drone Dome-L a fost testat în Israel

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rafael Advanced Defense Systems a realizat primele teste în direct ale sistemului său de avioane fără echipaj Drone Dome-L (CUAS), folosind un efect laser puternic, integrat, de înaltă energie, transmite Jane.

Demonstrația făcută de Rafael a avut loc în sudul Israelului în decembrie 2019, dar divulgată de companie pe 11 februarie. Exercițiul a prevăzut detectarea, urmărirea și interceptarea cu laser a „mai multor UAV, inclusiv ținte de manevră” de către Drone Dome - L. Evenimentul a fost precedat de o campanie de testare internă timp de doi ani, iar în ultimele șase luni, sistemul Drone Dome-L s-a dovedit a fi la un nivel suficient de maturitate pentru a permite companiei să realizeze demonstrația de interceptare multiplă.

Rafael a folosit sistemele UAS din categoria Phantom ca ținte ale amenințării. Intervalele de implicare și timpul specific de pauză de tragere necesar pentru a învinge amenințarea nu au fost dezvăluite.

Drone Dome-L este un sistem modular de 360° conceput pentru a oferi protecție împotriva amenințărilor ostile micro- și mini- UAV sau UAS. Sistemul de bază Drone Dome-L de configurație cuprinde un radar RPS-42, un sistem de supraveghere cu rază lungă (SPEED ER) dezvoltat de Controp, un pachet de comunicații C-Guard RD, sisteme de detectare ușoare, complet programabile și portabile dar și senzori de detecție NetSense Wideband

Radarul RPS-42 este un sistem tactic de supraveghere a aerului cu patru panouri (ne-rotative) care oferă acoperire la 360° în azimut și 90° în altitudine. Optimizat pentru a detecta, urmări și clasifica toate clasele de UAS sau UAV. Acesta are o rază de detecție de 30 km. Poate descoperi ținte cu dimensiunea de 0,002 m² și care se află la 3,2 km la altitudini cuprinse între 9 și 10.000 de metri.

Vezi și: Israelul a testat ultima versiune a sistemului antirachetă Iron Dome (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel