Nou sistem de doborâre a dronelor, Drone Dome-L a fost testat în Israel

Eduard Pascu / 16 feb 2020 / 16:39

Rafael Advanced Defense Systems a realizat primele teste în direct ale sistemului său de avioane fără echipaj Drone Dome-L (CUAS), folosind un efect laser puternic, integrat, de înaltă energie, transmite Jane.

Demonstrația făcută de Rafael a avut loc în sudul Israelului în decembrie 2019, dar divulgată de companie pe 11 februarie. Exercițiul a prevăzut detectarea, urmărirea și interceptarea cu laser a „mai multor UAV, inclusiv ținte de manevră” de către Drone Dome - L. Evenimentul a fost precedat de o campanie de testare internă timp de doi ani, iar în ultimele șase luni, sistemul Drone Dome-L s-a dovedit a fi la un nivel suficient de maturitate pentru a permite companiei să realizeze demonstrația de interceptare multiplă.

Rafael a folosit sistemele UAS din categoria Phantom ca ținte ale amenințării. Intervalele de implicare și timpul specific de pauză de tragere necesar pentru a învinge amenințarea nu au fost dezvăluite.

Drone Dome-L este un sistem modular de 360° conceput pentru a oferi protecție împotriva amenințărilor ostile micro- și mini- UAV sau UAS. Sistemul de bază Drone Dome-L de configurație cuprinde un radar RPS-42, un sistem de supraveghere cu rază lungă (SPEED ER) dezvoltat de Controp, un pachet de comunicații C-Guard RD, sisteme de detectare ușoare, complet programabile și portabile dar și senzori de detecție NetSense Wideband

Radarul RPS-42 este un sistem tactic de supraveghere a aerului cu patru panouri (ne-rotative) care oferă acoperire la 360° în azimut și 90° în altitudine. Optimizat pentru a detecta, urmări și clasifica toate clasele de UAS sau UAV. Acesta are o rază de detecție de 30 km. Poate descoperi ținte cu dimensiunea de 0,002 m² și care se află la 3,2 km la altitudini cuprinse între 9 și 10.000 de metri.

Vezi și: Israelul a testat ultima versiune a sistemului antirachetă Iron Dome (Video)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy