Nou incident naval între forțele de frontieră ale Turciei și Greciei în Marea Egee (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Două bărci ale Gărzii de Coastă grecești care împingeau migranți în apele teritoriale ale Turciei au fost alungate din zonă, a declarat joi Comandamentul Gărzii de Coastă din Turcia.

Miercuri, la 10.03 a.m. (0703GMT), ambarcațiunile au încălcat apele teritoriale turcești în zona Kardak Cliffs - o zonă între Grecia și Turcia în Marea Egee -, a declarat Comandamentul Gărzii de Coastă Turce pe Twitter.

"Elementele grecești, care nu au limite și care încalcă dreptul internațional, împing în mod constant migranții înapoi în apele teritoriale turcești. Au fost alungați din apele noastre teritoriale, pe care le-au încălcat și de această dată", a spus acesta.

Barcile grecești au fost îndepărtate prin manevre de șicanare inclusiv prin impact lateral, a mai spus comanda Gărzii de Coastă a Turciei. Autoritățile elene nu au comentat incidentul.

 

Turcia a declarat că Garda de Coastă se află într-o misiune 24/7 pentru a asigura securitatea mării.

 

În ultimele luni au fost mai multe acuzații împotriva forțelor grecești care ar fi împins ilegal bărcile cu migranți, punându-le acestora viața în pericol.

Turcia a fost un punct cheie de tranzit pentru solicitanții de azil care doresc să treacă în Europa, în special pentru cei care fug de război și persecuții și găzduiește aproape 4 milioane de refugiați.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel