Forțele Aeropurtate ruse, decimate la câteva zile după prima desfășurare în Herson: Nou formata Divizie 104 a Rusiei are pierderi ”deosebit de grele”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicoptere militare rusești / Foto: ministerul rus al apărării
Elicoptere militare rusești / Foto: ministerul rus al apărării

La sfârșitul lunii noiembrie, Armata rusă și-a desfășurat nou formata Divizie 104 Aeropurtată Gărzi în Ucraina.

Serviciile de informații militare britanice anunțau, pe 30 noiembrie, că armata rusă și-a desfășurat pentru prima dată nou formata Divizie 104 Aeropurtată pe frontul din Ucraina.

Reactivarea Diviziei 104 Aeropurtată s-a vrut o restructurare de moral, structura cu acest indicativ fiind înființată în decembrie 1944 și a funcționat până în 1998.

Noua structură a Diviziei 104 Aeropurtată s-a format prin adăugarea la Brigada Aeropurtată 31 Gărzi (continuatoarea Diviziei 104, după anul 1998) a următoarelor structuri: Regimentele 119 și 299 Aeropurtate, dar și Diviziile Aeropurtate 106 și 98.

Desfășurarea acestei divizii era de așteptat să aibă implicații semnificative pentru dinamica militară actuală din regiune. 

Cu toate acestea, Divizia nou formată a forțelor ruse nu a putut trece prin capul de pod ucrainean de pe malul stâng al regiunii Herson, confirmă Ministerul Apărării al Marii Britanii, în informarea sa de astăzi.

„De la începutul lui decembrie 2023, nou formata 104 Divizie Aeropurtată Gărzi (a Forțelor Aeropurtate Ruse) este destul de probabil să fi suferit pierderi extrem de grele și să nu reușească să-și atingă obiectivele în timpul debutului său în luptă în regiunea Herson”, subliniază structura britanică de informații.

În special, operațiunea a avut loc după ce această divizie s-a alăturat forțelor ruse ale „grupului Dnipro” și a încercat să distrugă capul de pod ucrainean din apropierea satului Krynki de pe malul stâng al râului Nipro.

Potrivit rapoartelor de informații, această divizie a fost slab susținută de artilerie și aer, când este destul de probabil ca majoritatea militarilor să fie lipsiți de experiență.

După acest incident, „blogerii militari” ruși au cerut demisia generalului-colonel și comandantului forțelor „grupului Dnipro” Mihail Teplinsky.

„Acesta este o lovitură pentru reputația lui Teplinsky, considerat unul dintre cei mai capabili comandanți ruși de teren din război: în rolul său obișnuit, el este și general la comanda trupelor aeriene”, se arată în raport.

 

Ucrainenii încă țin un cap de pod pe malul estic al Nistrului

 

Șeful Centrului de Coordonare Comun de Presă al Forțelor de Apărare ale Ucrainei „Sud” Nataliya Humenyuk a raportat că apărătorii ucraineni continuă să dețină poziții pe malul stâng al Niprului în regiunea Herson.

În ciuda atacurilor inamice, nici o singură poziție nu a fost predată. Armata ucraineană poartă o luptă contra bateriei. Totodată, artileriştii oferă un sprijin serios apărătorilor care ocupă poziţii pe malul stâng. Folosirea dronelor de recunoaștere aeriană și de lovitură este, de asemenea, eficientă, deși condițiile meteo au devenit mai dificile în ultimele zile.

Rușii au concentrat câteva zeci de mii de bărbați înarmați pe malul stâng al Niprului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel