Desant diplomatic al Ucrainei în nordul Europei: După vizita surpriză în Finlanda, Zelenski a ajuns Olanda unde e așteptat să viziteze Curtea de la Haga

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativ, februarie 2022
Foto ilustrativ, februarie 2022

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a sosit miercuri seară în Ţările de Jos pentru o vizită neaşteptată, în cursul căreia urmează să viziteze în special Curtea Penală Internaţională (CPI), potrivit agenţiei olandeze de presă, ANP, scrie AFP.

Volodimir Zelenski, care se află la prima sa vizită în Olanda, a aterizat pe aeroportul Amsterdam Schiphol după ce a participat la un summit al ţărilor nordice la Helsinki, potrivit Agerpres, care citează  ANP.

Agenţia a publicat mai multe fotografii, printre care cu o aeronavă, susţinând că este vorba despre avionul guvernului olandez cu care probabil călătoreşte preşedintele ucrainean.

Potrivit ANP, Zelenski urmează să viziteze joi Curtea Penală Internaţională (CPI), cu sediul la Haga, care a emis în martie un mandat de arestare împotriva preşedintelui rus, Vladimir Putin.

Preşedintele ucrainean ar urma să ţină un discurs în acelaşi oraş, în aceeaşi zi, intitulat „Nu există pace fără dreptate”, potrivit postului public de radio, NOS.

Este prevăzută o întâlnire cu parlamentari olandezi, precum şi o întrevedere cu premierul olandez, Mark Rutte, a informat ANP, citând surse anonime.

Olanda sprijină Ucraina de la invazia rusă din februarie 2022. Ţara a anunţat luna trecută că va cumpăra cu 165 de milioane de euro împreună cu Danemarca 14 tancuri Leopard 2 pentru a le oferi Kievului, care cere mai multe arme grele.

 

Vizita în Finlanda



Zelenski a efectuat miercuri o vizită surpriză în Finlanda, unde a subliniat că anul acesta, în care a promis noi ofensive împotriva agresorului rus, va fi "decisiv pentru Ucraina şi Europa" în faţa Rusiei.

Preşedintele a mai dezminţit orice atac ucrainean vizându-l pe omologul său rus, Vladimir Putin, după ce Moscova a susţinut că a doborât două drone lansate împotriva Kremlinului la Moscova.

Zelenski a participat, de asemenea, la Helsinki la un summit al ţărilor nordice împreună cu premierii Suediei, Norvegiei, Danemarcei şi Islandei.

Avionul guvernului olandez a zburat miercuri de pe un aeroport polonez spre capitala Finlandei, potrivit NOS. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel