Nou atac Hamas asupra Israelului. Au fost lansate 130 de rachete (Video). Victime după ultima ploaie de rachete

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de rachete în direcţia metropolei israeliene Tel Aviv, unde au sunat sirenele, relatează AFP. El al doilea atac masiv pe care Hamas îl lansează împotriva Israelului, în ultimele ore. Din păcate se pare că există și victime lângă Tel Aviv.

UPDATE: Autorităţile israeliene au suspendat marţi seara zborurile către Aeroportul Internaţional Ben-Gurion din Tel Aviv ca urmare a unui intens atac cu rachete lansate din Fâşia Gaza de către islamişti ai Hamas spre metropola israeliană, relatează AFP.

"În cursul atacurilor intense (...), au fost oprite decolările pentru a proteja cerul ţării", a declarat pentru AFP Ofer Lefler, purtătorul de cuvânt al aviaţiei civile israeliene.

O femeie a fost ucisă marţi seară lângă Tel Aviv în cursul atacurilor cu rachete lansate de către Hamas împotriva metropolei din statul evreu, a anunţat poliţia israeliană.

Decesul creşte la trei numărul persoanelor ucise marţi în Israel în atacurile cu rachete din Fâşia Gaza. Potrivit armatei israeliene, peste 500 de rachete au fost lansate de luni seară spre Israel de diferite grupuri armate palestiniene din Gaza.

UPDATE: Potrivit Jerusalem Post, cel puțin o persoană a decedat și cinci au fost rănite după ce o rachetă lansată de Hamas din Gaza a lovit în apropiere de Tel Aviv.

După această ultimă ploaie de rachete din Fâșia Gaza, numărul morților din Israel s-ar ridica la trei, în timp zeci de persoane au fost rănite.

Știrea inițială:

Hamas a indicat că a lansat atacurile în reacţie la distrugerea de către armata israeliană, în Gaza, a unei clădiri cu 10 etaje, imobil în care se aflau birouri ale unor lideri ai mişcării islamiste armate palestiniene, transmite Agerpres.

”Una dintre cele peste 130 de rachete care tocmai au fost lansate din Gaza spre Tel Aviv și centrul Israelului a lovit un autobuz civil. Intențiile Hamas sunt clare: ucideți civili israelieni.

Nu vom sta și vom lăsa acest lucru să se întâmple”, se arată într-o postare pe Twitter a Forțelor Armate Israeliene.

 

Israelul a anunțat că îşi va 'intensifica' atacurile împotriva Hamas, a avertizat marţi premierul Benjamin Netanyahu după moartea a două israeliene în urma unor tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza, enclava palestiniană aflată sub controlul acestei mişcări islamiste armate, transmite AFP.

Ca răspuns la agresiunile Israelului gruparea Hamas a distrus un bloc cu 10 etaje.

 

”Începând de ieri (luni), armata a întreprins sute de atacuri împotriva Hamas şi a Jihadului Islamic în Gaza (...) Şi ne vom intensifica şi mai mult puterea atacurilor”, a afirmat Netanyahu într-o înregistrare video difuzată de serviciile sale, în care a prevenit Hamas că ”va lua o bătaie la care nu se aşteaptă”.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel