Nou atac cu rachete asupra bazei aeriene americane Al Asad din Irak. Sistemul Phalanx a fost activat

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentagonul a anunțat că azi dimineață baza americană Al Asad din Irak a fost atacată cu rachete.

”Putem confirma că în această dimineață, devreme, baza aeriană de la Al Asad din Irak a fost atacată cu rachete”, se arată într-un comunicat al Pentagonului.

Informațiile preliminare arată că aproximativ zece rachete au fost lansate din puncte situate la est de bază, mai precizează sursa citată.

Nu există informații conform cărora militari americani să fi fost răniți. Un antreprenor civil din SUA a suferit un atac cardiac și, din păcate, a murit la scurt timp după atac.

”Forțele de securitate irakiene sunt la fața locului și investighează incidentul. În acest moment nu putem atribui cuiva responsabilitatea și nu avem o imagine completă a amplorii daunelor”, se mai arată în comunicat.

Sistemele defensive împotriva rachetelor, artileriei și mortierelor, Phalanx (C-RAM) ale bazei Al Asad au fost activate în apărarea forțelor americane, mai precizează sursa citată fără să menționeze dacă și câte rachete au fost doborâte.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel