Norvegienii consideră că Rusia şi Putin reprezintă o ameninţare

S.I. Catalin |
Data publicării:

Majoritatea covârşitoare a norvegienilor consideră că Rusia şi preşedintele acestei ţări, Vladimir Putin, reprezintă o ameninţare pentru întreaga lume - potrivit unui sondaj Ipsos, comandat de ziarul Dagbladet.

Studiul sociologic arată că 67% din populaţia Norvegiei consideră că Putin şi Rusia sunt o ameninţare la adresa păcii mondiale, numărul norvegienilor care au o astfel de opinie fiind cu 10% mai mare decât în decembrie anul trecut, potrivit Rador.

Mai mult decât atât, vara trecută, această cifră era de 45%, ceea ce arată că, în doar un an, norvegienii au devenit mult mai sceptici faţă de Rusia. Sondajul mai arată că doar 2% dintre respondenţi nu se simt ameninţaţi de Rusia şi de liderul acesteia.

În ultimii ani, în Norvegia au fost examinate mai multe dosare care implică Rusia, dar un caz particular a atras cea mai mare atenţie: dosarul de spionaj deschis de Moscova împotriva lui Frode Berg, un pensionar grănicer, în vârstă de 63 de ani, arestat la Moscova pe 5 decembrie 2017.

Serviciul de Securitate al Rusiei (FSB) îl acuză că lucra pentru serviciile speciale norvegiene, însă Berg se declară nevinovat. În aprilie 2018, bărbatul a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel