Liderul republicii nerecunoscute Transnistria vrea dialog cu Republica Moldova

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski
Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski

Liderul republicii nerecunoscute Transnistria, Vadim Krasnoselskii, sprijină intensificarea convorbirilor pe marginea soluţionării relaţiilor cu Republica Moldova.

Vadim Krasnoselskii a făcut această declaraţie miercuri, 7 august, în timpul întâlnirii cu şeful misiunii OSCE, Claus Neukirch, de la Tiraspol.

În opinia lui Krasnoselskii, "multe din probleme au rămas nesoluţionate din cauza inacţiunii părţii moldoveneşti". În acest sens, liderul transnistrean a subliniat că la intensificarea procesului de dialog ar putea ajuta participanţii la formatul de negocieri "5+2" (Republica Moldova şi Transnistria - ca părţi ale conflictului, plus Rusia şi Ucraina - ca state garant, OSCE - ca mediatoare şi SUA şi UE - ca observatori).

Următoarea întâlnire în acest format este planificată să se desfăşoare în perioada 7-8 octombrie, la Bratislava în Slovacia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel