Nordul acuză SUA și Coreea de Sud de spionaj și amenință cu războiul chiar și pentru încălcarea a 0,001 milimetri din teritoriul său

Darius Muresan |
Data publicării:
Coreea de Nord a lansat rachete balistice spre Marea Japoniei
Coreea de Nord a lansat rachete balistice spre Marea Japoniei

Phenianul acuză SUA și Republica Coreea că desfăşoară operaţiuni de spionaj în apropierea Peninsulei Coreene, avertizând că va lua "măsuri imediate" dacă suveranitatea sa va fi încălcată, conform media de stat, preluată de Agerpres, care citează AFP.

Viceministrul nord-coreean al Apărării, Kim Kang II, a acuzat Washingtonul de desfășurarea a zeci de avioane militare pentru activități de spionaj împotriva Coreei de Nord între 13 și 24 mai, conform unui comunicat al agenției oficiale de știri KCNA. Kim Kang II a afirmat că aceste acțiuni de supraveghere aeriană, observate în decursul a 12 zile, reprezintă un nivel superior al stării de război.

El a criticat aceste operațiuni de spionaj militar ostil, combinate cu diverse exerciții militare, pe care le consideră principala cauză a escaladării continue a tensiunilor militare regionale. Viceministrul nord-coreean a denunțat, de asemenea, o "intruziune inamicului" de către marina sud-coreeană, dincolo de granița maritimă nord-coreeană, și a asigurat că Phenianul va lua măsurile necesare pentru a răspunde.

Kim Kang II a criticat și lansarea de baloane din Coreea de Sud cu mesaje ostile regimului nord-coreean, numind aceasta o "provocare periculoasă" și amenințând cu represalii. Deși lansarea de mesaje a fost interzisă în Coreea de Sud din 2021, sud-coreenii continuă să trimită baloane cu astfel de materiale, provocând furia Phenianului, care denunță această practică.

Relațiile inter-coreene sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii ani. De la începutul anului, Phenianul a etichetat Coreea de Sud drept "principalul inamic", a închis agențiile dedicate reunificării și dialogului inter-coreean și a amenințat că va merge la război pentru orice încălcare a teritoriului său, chiar și cu 0,001 milimetri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel