Noile sisteme S-350, pregătite să intre în serviciul de luptă în sudul Rusiei. Reînarmarea trupelor din proximitatea Mării Negre, o prioritate

Ionel Copcea |
Data publicării:
S-350 Vityaz, sursă foto: YouTube Armies Power
S-350 Vityaz, sursă foto: YouTube Armies Power

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda și publicat în ediția din 08.11.2021, comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Aleksandr Dvornikov, a declarat că noi sisteme de apărare antiaeriană S-350 Vityaz sunt pregătite pentru intrarea în serviciul de luptă în sudul țării.

“La frontierele sudice ale Federației Ruse, inclusiv în Peninsula Crimeea, a fost desfășurat un sistem de apărare antiaeriană destul de puternic. Acesta este capabil să respingă atacurile aeriene ale adversarului, care acționează din orice direcție și la orice parametri de viteză și altitudine. În dotarea Trupelor de Apărare Antiaeriană ale regiunii se află sisteme moderne de rachete S-400 Triumf, precum și complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S. De asemenea, sunt pregătite să intre în serviciul de luptă și noile complexe de rachete antiaeriene S-350 Vityaz”, a precizat Dvornikov.

În luna mai a acestui an, Dvornikov a anunțat că un sistem de apărare antiaeriană S-350 a fost introdus în dotarea Regiunii Militare Sud. “Unul dintre regimentele de rachete antiaeriene ale regiunii a trecut deja la reînzestrarea cu această categorie de tehnică”, a spus atunci Dvornikov.

Potrivit datelor prezentate de Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud, este vorba despre regimentul de rachete antiaeriene dislocat în Ținutul Krasnodar.

Încă din luna martie, Dvornikov a vorbit despre faptul că în Crimeea și în alte regiuni din sudul Rusiei vor fi desfășurate sisteme de rachete antiaeriene de nouă generație cu rază lungă de acțiune de tip S-500, precum și noi sisteme cu rază medie de acțiune de tip S-350.

 

Sistemul de rachete antiaeriene S-350 Vityaz

 

Sistemul de rachete antiaeriene S-350 Vityaz, produs de concernul Almaz-Antey, este un sistem mobil, multicanal, cu rază medie de acțiune. Acesta este destinat pentru protejarea obiectivelor de stat, industriale și militare, precum și a grupărilor de trupe împotriva atacurilor cu mijloace aeriene moderne și de perspectivă. Sistemul este capabil să distrugă ținte aeriene la distanțe de peste 120 de kilometri și la altitudini de peste 30 de kilometri. Timpul de trecere a complexului din poziție de marș în poziție de luptă nu depășește cinci minute.

În luna ianuarie, Ministerul rus al Apărării a informat că primul regiment de rachete antiaeriene va fi reînzestrat cu sisteme de rachete antiaeriene S-350 în anul 2021. Anterior, un sistem de acest tip a fost livrat Centrului de instrucție din Regiunea Leningrad, pentru pregătirea specialiștilor.

În cadrul interviului acordat pe 08 noiembrie jurnalului Krasnaya Zvezda, generalul Dvornikov a mai declarat că unitățile de aviație dislocate în Peninsula Crimeea au fost dotate în proporție de 100% cu aeronave noi. La nivelul întregii Regiuni Militare Sud, nivelul dotării cu tehnică nouă și modernizată a depășit 70%.

“Unitățile de aviație dislocate în peninsula Crimeea aparținând armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană din cadrul Regiunii Militare Sud au fost dotate în proporție de 100% cu tipuri moderne de avioane ale Aviației Operativ-Tactice și de elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre”, a spus Dvornikov.

Acesta a precizat că reînarmarea trupelor regiunii reprezintă una dintre priorități, “ținând cont de situația politico-militară dificilă din zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud”.

“Astăzi, dotarea trupelor regiunii cu cele mai noi tipuri de arme a ajuns la 71%, ceea ce reprezintă cel mai mare procent dintre toate regiunile militare. Numai anul trecut, marile unități și unități militare ale Regiunii Militare Sud au primit peste 1.500 de unități dintre cele mai recente modele de arme și echipamente militare, inclusiv nave, avioane, elicoptere, vehicule blindate, tehnică de comunicații, război electronic și multe altele”, a concluzionat Aleksandr Dvornikov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel