Noile sisteme Patriot PAC-3 au interceptat cu succes rachete balistice

Eduard Pascu |
Data publicării:

Două noi sisteme Patriot, care folosesc rachetele interceptoarele PAC-3 Cost Reduction Initiative (CRI), au interceptat cu succes două rachete balistice tactice astăzi, într-un test care a avut loc la White Sands Missile Range din New Mexico, transmite defence blog.

Racheta PAC-3, care este o armă „hit to kill”, reprezintă noua rachetă pentru sistemul Patriot de generație următoare și oferă performanță extinsă în spațiul de luptă împotriva amenințărilor în curs de evoluție.

De asemenea, sistemul PAC-3 a îmbunătățit letalitatea împotriva aeronavelor inamice sau a rachetelor de croazieră, cu focarul de fragmentare cu exploziv ridicat.

Testul de zbor al apărării împotriva antirachetelor condus de US Army a demonstrat capacitatea unică de lovire a rachetei PAC-3 și capacitatea de a detecta, urmări și intercepta rachetele. Testul a fost observat de reprezentanții US Army,  clienții actuali și potențiali clienți a sistemului PAC-3 pentru vânzări militare externe.

PAC-3 își continuă istoria lungă de fiabilitate și pregătire în domeniu și rămâne singurul combatant dovedit de interceptor Hit-to-Kill din lume”, a spus Jay Pitman, vicepreședinte al programelor PAC-3 la Lockheed Martin Missiles and Fire Control. „Mediul de securitate global de astăzi necesită soluții fiabile. Ne așteptăm ca interceptorii PAC-3 să continue să servească drept element esențial în sistemele integrate de apărare stratificate."

PAC-3 CRI și MSE sunt interceptori de mare viteză împotriva rachetelor balistice tactice, rachetelor de croazieră și aeronavelor. Paisprezece națiuni au achiziționat interceptorul de apărare împotriva rachetelor PAC-3: SUA, Germania, Kuweit, Japonia, Qatar, Republica Coreea, Regatul Arabiei Saudite, Taiwan, Olanda, Emiratele Arabe Unite, România, Polonia, Suedia și Bahrain.

Vezi și: Raytheon modernizează sistemele de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot din Germania

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel