Noi victime în estul separatist al Ucrainei deși este în vigoare un nou armistițiu în Donbas

Eduard Pascu |
Data publicării:
Armata Ucrainei
Armata Ucrainei

Ziua trecută, doi militari ucraineni dislocați în regiunea de conflict Donbas au fost uciși și câțiva răniți, relateaza statul major al trupelor guvernamentale ucrainene, transmite paginaderusia.

Comunicatul oficial susține că separatiștii au încălcat din nou acordul de încetare a focului deschizând focul cu mortiere de un calibru interzis, precum și cu mitraliere și lansatoare de grenade.

Unul dintre soldații ucraineni a fost ucis de un lunetist separatist. Un alt militar a murit dupa ce camionul în care se afla a calcat pe o mină, incidentul producându-se în apropierea satului Svobodny Hutor.

Separatiștii autoproclamatei „DNR” susțin că armata ucraineană a încălcat acordul de încetare a focului de cinci ori pe zi. Nu au fost raportate victime între separatiști sau civili.

La 1 ianuarie, în estul Ucrainei a intrat în vigoare un nou acord de încetare a focului, convenit la Summit-ul de la Paris. Cu toate acestea, în ciuda armistițiului convenit în cadrul primei întâlniri a președinților Ucrainei și Rusiei, Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, armistițiul nu este respectat, iar părțile se învinovățesc reciproc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel