Noi teste efectuate de Coreea de Nord cu rachete balistice

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Coreea de Nord a lansat alte două rachete în apele de pe coasta de est la 16 august și a respins orice alte discuții cu Coreea de Sud.

Cele două proiectile, despre care oficialii americani și sud-coreeni au declarat că sunt rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, au fost lansate în jurul orei locale 08.00 și au parcurs 230 km, atingând o altitudine de 30 km și o viteză maximă de Mach 6,1, conform unui articol al presei din Coreea de Sud.

Tragerile - al șaselea test în mai puțin de o lună - au fost un răspuns aparent la un discurs al președintelui sud-coreean, Moon Jae, susținut cu o zi înainte prin care a solicitat reunificarea Peninsulei Coreene până în 2045 când va avea loc a 100-a aniversare a independenței coreene.

Critici vehemente

 

Agenția de știri nord coreeană KCNA de la Pyongyang a criticat discursul lui Moon despre dialog și cooperare, având în vedere „exerciții militare comune în plină desfășurare”, menite să „anihileze forța principală a armatei noastre în 90 de zile”, remarcând că „a vorbi despre dialogul dintre Nord și Sud într-o astfel de situație ridică o întrebare dacă este în toate facultățile mintale”.

Agenția KCNA a făcut referire și la „drone și tehnică cumpărată din SUA”, referindu-se aici la perspectiva Coreei de Sud de a achiziționa F-35 Joint Strike Fighter.

Tragerile din 16 august efectuate de Coreea de Nord în Marea de Est (Marea Japoniei), la 10 august, reprezintă un indiciu suplimentar că se continuă testele pentru modernizarea sistemelor de rachete tactice.

Vezi și: Coreea de Nord, o nouă lansare de proiectile neidentificate în mare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel