Noi tensiuni în Ierusalimul de Est

Eduard Pascu |
Data publicării:

O palestiniancă a fost ucisă miercuri după ce a atacat soldaţi israelieni, la est de Ierusalim, au indicat surse militare citate de dpa.

Femeia a încercat să-i lovească pe soldaţi cu maşina, apoi a coborât din autoturism cu un cuţit în mână, iar soldaţii au tras asupra ei, a afirmat armata, transmite Agerpres.

Ministerul palestinian al sănătăţii a anunţat ulterior că o tânără de 29 de ani a fost împuşcată la un punct de control militar.



Situaţia din Israel şi teritoriile palestiniene este tensionată, după ce în cursul nopţii avioane israeliene au atacat facilităţi militare ale militanţilor palestinieni din Fâşia Gaza, în primele astfel de violenţe de la armistiţiul cu Hamas intrat în vigoare în mai.

Armata israeliană a transmis pe Twitter miercuri în zori că bombardamentele au venit în răspuns la lansarea de baloane incendiare din Gaza spre teritoriul israelian.

Conform unor surse de securitate din Gaza, în teritoriu s-au auzit mai multe explozii, dar nu s-au înregistrat răniţi, două posturi militare ale Hamas suferind în schimb daune importante.

Sursele au menţionat că baloanele incendiare au fost lansate ca protest împotriva marşului de marţi de la Ierusalim, la care au luat parte circa 5.000 de naţionalişti israelieni şi care a trecut prin cartierul musulman din Ierusalimul vechi, ceea ce palestinienii consideră drept o provocare.

Armistiţiul mediat de Egipt, început pe 21 mai, a venit după un conflict de 11 zile între militari israelieni şi militanţi palestinieni din Gaza, soldat cu moartea a 13 de oameni, în Israel, conform autorităţilor israeliene, şi 255 în Gaza, conform bilanţului palestinian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel