Noi sisteme de comunicații pe bombardierele strategice rusești Tu-160M2 și Tu-22M3M

Eduard Pascu |
Data publicării:

Bombardierele strategice modernizate Tu-160M2 și Tu-22M3M vor primi noi sisteme de comunicații folosite și pe avioanele de generația a cincea Su-57, a anunțat biroul de presă al companiei Ruselectronics Group (parte a corporației Rostec).

"Sistemul a fost dezvoltat folosind platforma de comunicații creată pentru luptătorul Su-57 de generația a cincea. Printre avantajele principale, se numără fiabilitatea ridicată, transmisia rapidă de informații, o greutate mai mică și un consum redus de energie. Soluțiile tehnice prevăzute în crearea sistemului ajută la implementarea rapidă prin modernizarea software-ului", a mai anunțat compania, transmite TASS.

Cea mai recentă suită de comunicații este dezvoltată de specialiștii Companiei de Cercetare Polyot din cadrul Grupului Ruselectronics.

În 2015 Rusia a repornit producția de bombardiere strategice Tu-160 în versiunea sa modernizată Tu-160M2. Ministrul apărării, Serghei Shoigu, a declarat în ianuarie 2019 că trupele vor primi patru noi bombardiere strategice Tu-160M2 până în 2023.

Citește și: Rusia susţine că a testat o nouă rachetă hipersonică, proiectată pentru bombardierul strategic Tu-22M3M

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel