Noi proteste în Belarus. Poliția a arestat peste 100 de persoane

Eduard Pascu |
Data publicării:

Peste 100 de persoane au fost arestate duminică în Belarus cu ocazia manifestaţiilor opoziţiei împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, a indicat grupul pentru drepturile omului Viasna (Primăvara) din Belarus, citat de AFP.

Organizaţia nonguvernamentală a identificat cel puţin 100 de reţineri, unele brutale, la Minsk, capitala belarusă, unde zeci de mii de oameni au luat parte la un nou marş paşnic duminică. Cel puţin alte 47 de persoane au fost reţinute în contextul manifestaţiilor desfăşurate în provincie, mai ales la Gomel, Brest şi Hrodna, transmite Agerpres.

La Minsk au avut loc arestări în masă în cursul protestelor de duminică, la care oamenii au cerut demisia preşedintelui reales Aleksandr Lukaşenko, a relatat şi dpa. Peste 50.000 de oameni au participat la manifestaţia de duminică, conform dpa, care aminteşte că a fost vorba de cea de a şasea duminică la rând cu astfel de proteste.

Potrivit Reuters, la protestele de la Minsk au luat parte cel puţin 100.000 de persoane. Agenţia rusă de presă TASS, care a citat poliţia belarusă, a relatat că au fost arestate cel puţin 10 persoane, a menţionat Reuters, precizând că guvernul prezintă de regulă a doua zi cifrele finale.

Citește și: Şeful Serviciului de informaţii externe al Rusiei susţine că opoziţia belarusă s-ar afla 'sub tutela' Washingtonului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel