A treia lovitură într-o lună: Aerodromul Engels ar fi fost vizat de dronele trimise de ZSU / Informațiile britanice: Federația Rusă nu poate proteja Engels

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Joi, 29 decembrie, au apărut informații despre noi explozii în apropierea aerodromului militar rus Engels-2 din regiunea Saratov, utilizată de Forțele Aerospațiale Ruse.

Canalele Telegram pro-Kremlin au publicat o serie de informații privind atacul aerian de la aerodromul Engels.

În plus, pe rețelele de socializare au fost publicate fotografii și videoclipuri cu un traseu de inversare pe cer, probabil din echipamente de apărare antiaeriană.

Potrivit acestora, în zona aerodromului militar a funcționat apărarea antiaeriană.

Fostul ministru de externe Adrian Cioroianu este de părere că loviturile ucrainenilor sunt replici la atacurile Rusiei. ”Ucrainenii vor lovi din ce în ce mai mult ținte de pe teritoriul Rusiei. Aceste lovituri poartă un mesaj - ucrainenii spun astfel că pot să lovească mai departe decât cred rușii”, preconizează Cioroianu.

Exploziile au fost confirmate ulterior de guvernatorul regiunii Saratov din Federația Rusă, Roman Busargin.

Un „obiect neidentificat” a fost distrus, susține Busargin.

Potrivit acestuia, pe teritoriul districtului Engels a funcționat sistemul de apărare aeriană.

„La fața locului au fost trimise serviciile de urgență. Nu există nicio amenințare la adresa siguranței rezidenților. Vă rog să păstrați calmul. Nu este necesară evacuarea din oraș”, a scris el pe canalul său Telegram.

Aceasta este deja a treia lovitură, atribuită Forțelor Armate ale Ucrainei (frecvent cunoscute în Ucraina ca ZSU - ucr.: ЗСУ) împotriva aerodromului Engels-2, acolo unde Federația Rusă păstrează o parte din bombardierele sale strategice.

Atacurile anterioare au avut loc pe 5 și 26 decembrie. În urma loviturilor de la Engels, bombardierele au fost avariate, iar aproximativ șase soldați au fost eliminați. Alți câțiva au fost răniți.

Potrivit informațiilor britanice, aerodromurile militare situate în interiorul teritoriului Federației Ruse au fost lăsate neprotejate, deoarece comandamentul rus a transferat mare parte din sistemele de apărare aeriană cu rază medie de acțiune.

În rezumatul său pe Twitter, britanicii amintesc faptul că pe 26 decembrie, Baza Aeriană Rusă Engels a fost atacată. Presa rusă a raportat că atacul asupra aeroportului, una dintre principalele baze operaționale ale flotei ruse de bombardiere strategice, a fost efectuat de vehicule aeriene fără pilot.

Citește și: Slăbiciunea Rusiei: După atacurile Ucrainei, bombardierele Tu-160 și Tu-95MS vor fi mutate. Realitatea din teren ar putea încurca planurile

Tu-141, Sokil-300 sau dronă-prototip? Cu ce ar fi putut lovi Ucraina aeroportul Engels, situat la peste 700 kilometri de graniță

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel