Noi căști de protecție și veste antiglonț modulare pentru soldații americani

Eduard Pascu / 22 oct 2019 / 12:59

Soldații US Army au început să primească noile căști de protecție numite IHPS, transmite defence blog.

Integrated Head Protective System, pe scurt IHPS, face parte dintr-un sistem modernizat de protecție a soldaților care include și armura corporală. Casca seamnă cu una de motociclist. Oferă o suprafață mai mare de protecție pentru cap și față și cântărește mai puțin decât actuala cască de luptă a armatei.

Primul lot din aceste căști IHPS a fost trimis la o unitate de blindate dislocată în Afganistan în urmă cu câteva luni, a declarat lt. col. Ginger Whitehead, manager de produse și echipamentele de protecție pentru soldați al US Army.

La mai puțin de o săptămână după ce noile echipamente au intrat în dotarea militarilor, acestea și-au dovedit eficiența salvând viața unui soldat care a fost împușcat în cap de un lunetist. 

Ulterior, un alt soldat a scăpat datorită protecției maxilo-faciale în momentul în care un dispozitiv exploziv improvizat a explodat iar o bucată de șrapel l-a atins sub mandibulă. 

Sistemul de protecție al gâtului a fost conceput special pentru mitraliorii aflați pe blindate.

 

Veste antiglonț modulare

 

"Noua cască face parte dintr-un sistem modernizat de protecție a soldaților, care oferă mai multă agilitate și libertate de mișcare și are o greutate mai mică, oferind în același timp un nivel mai ridicat de protecție balistică. Echipamentul mai ușor va reduce povara pe soldați", a spus col. Stephen Thomas manager de program pentru sisteme de protecție a soldaților. "Acesta va permite soldaților flexibilitatea de a mări sau de a reduce protecția armurilor personale în funcție de amenințare și de misiune", a mai spus el.

"Noul Soldier Protection System sau SPS, este „o suită integrată de echipamente”, a spus Thomas. Acesta include plăci de diferite mărimi pentru o vestă scalabilă, modulară, care vine în opt mărimi și o nouă cămașă de luptă cu protecție balistică care are 12 dimensiuni. Ideea este ca echipamentele să se potrivească mai bine tuturor dimensiunilor soldaților", a mai spus col. Stephen Thomas.

(w670)

Vesta scalabilă modulară poate fi purtată într-o versiune fără mâneci, cu o placă scurtă pentru a oferi libertate de mișcare șoferilor de vehicule.

Noul SPS, unisex, protejează arterele femurale cu mai puțin disconfort, lăsând corpul să respire, a mai spus Thomas.

De asemenea a fost schimbată și compoziția din care este fabricată uniforma. Noua textură a uniformei permite o uscare mai rapidă fiind produsă dintr-un amestec de fibre: 57% nailon și 43% bumbac.

Vezi și: Noul tun XM913 calibru 50 mm Bushmaster pentru vehiculele Bradley

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy