Noi căști de protecție și veste antiglonț modulare pentru soldații americani

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Soldații US Army au început să primească noile căști de protecție numite IHPS, transmite defence blog.

Integrated Head Protective System, pe scurt IHPS, face parte dintr-un sistem modernizat de protecție a soldaților care include și armura corporală. Casca seamnă cu una de motociclist. Oferă o suprafață mai mare de protecție pentru cap și față și cântărește mai puțin decât actuala cască de luptă a armatei.

Primul lot din aceste căști IHPS a fost trimis la o unitate de blindate dislocată în Afganistan în urmă cu câteva luni, a declarat lt. col. Ginger Whitehead, manager de produse și echipamentele de protecție pentru soldați al US Army.

La mai puțin de o săptămână după ce noile echipamente au intrat în dotarea militarilor, acestea și-au dovedit eficiența salvând viața unui soldat care a fost împușcat în cap de un lunetist. 

Ulterior, un alt soldat a scăpat datorită protecției maxilo-faciale în momentul în care un dispozitiv exploziv improvizat a explodat iar o bucată de șrapel l-a atins sub mandibulă. 

Sistemul de protecție al gâtului a fost conceput special pentru mitraliorii aflați pe blindate.

 

Veste antiglonț modulare

 

"Noua cască face parte dintr-un sistem modernizat de protecție a soldaților, care oferă mai multă agilitate și libertate de mișcare și are o greutate mai mică, oferind în același timp un nivel mai ridicat de protecție balistică. Echipamentul mai ușor va reduce povara pe soldați", a spus col. Stephen Thomas manager de program pentru sisteme de protecție a soldaților. "Acesta va permite soldaților flexibilitatea de a mări sau de a reduce protecția armurilor personale în funcție de amenințare și de misiune", a mai spus el.

"Noul Soldier Protection System sau SPS, este „o suită integrată de echipamente”, a spus Thomas. Acesta include plăci de diferite mărimi pentru o vestă scalabilă, modulară, care vine în opt mărimi și o nouă cămașă de luptă cu protecție balistică care are 12 dimensiuni. Ideea este ca echipamentele să se potrivească mai bine tuturor dimensiunilor soldaților", a mai spus col. Stephen Thomas.

(w670)

Vesta scalabilă modulară poate fi purtată într-o versiune fără mâneci, cu o placă scurtă pentru a oferi libertate de mișcare șoferilor de vehicule.

Noul SPS, unisex, protejează arterele femurale cu mai puțin disconfort, lăsând corpul să respire, a mai spus Thomas.

De asemenea a fost schimbată și compoziția din care este fabricată uniforma. Noua textură a uniformei permite o uscare mai rapidă fiind produsă dintr-un amestec de fibre: 57% nailon și 43% bumbac.

Vezi și: Noul tun XM913 calibru 50 mm Bushmaster pentru vehiculele Bradley

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel