Noi bombardiere B-52 au ajuns în Orientul Mijlociu pentru a sprijini retragerea din Afganistan

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Două avioane B-52H Stratofortress de la Baza Aeriană Minot, Dakota de Nord au fost dislocate pe 26 aprilie, la baza aeriană Al Udeid, Qatar. Aeronavele se alătură celorlalte două bombardiere strategice B-52 care, au sosit pe 23 aprilie, a anunțat departamentul de presă al Forțelor Aeriene ale SUA din Comandamentul Central (CENTCOM).

Bombardierele sunt desfășurate în regiunea de angajare a CENTCOM, în scopul asigurării protecției trupelor americane și ale coaliției internaționale, pe parcursul operației de retragere din Afganistan.

Protecția retragerii va fi asigurată de CENTCOM care, va coordona și pune la dispoziție o forță de protecție suficientă, pentru ca retragerea să se efectueze într-un mod sigur și ordonat, se mai precizează în comunicatul de presă.

În zona de operații a CENTCOM se află și gruparea de lovire a portavionului USS Dwight D. Eisenhower căreia, i s-a ordonat să rămână pe timpul retragerii celor peste 10.000 de militari americani și aliați.

Secretarul apărării, Lloyd J. Austin III, a cerut șefului CENTCOM, generalul Kenneth F. McKenzie Jr., să prezinte un plan actualizat de retragere până la sfârșitul acestei săptămâni care, va include mai multe recomandări de protecție a forței, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John F. Kirby, conform publicației Air Force Magazine.

În prezent, Pentagonul pregătește o forță specială de protecție formată din 650 de militari, majoritatea din Regimentul 75 Ranger al US Army care, va fi trimisă în Afganistan în următoarele zile, a precizat ieri CNN. Pentru sprijinul aerian apropiat este prevăzută deplasarea în Afganistan și a puternicelor avioane AC-130 echipate cu tunuri și mitraliere. La bordul versiunii AC-130W Stinger II, este montat un obuzier de 105 mm, pe lângă alte arme de calibru mai mic.

Retragerea trupelor americane din Afganistan este prevăzută să se finalizeze în septembrie 2021.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel