Noi arestări în dosarul exploziei din Portul Beirut

Eduard Pascu |
Data publicării:

Judecătorul libanez însărcinat cu ancheta asupra exploziei care a devastat pe 4 august portul Beirut şi o parte din capitala libaneză a emis vineri două noi mandate de arestare, a declarat pentru AFP o sursă judiciară.

"Judecătorul de instrucţie, Fadi Sawan, şi-a continuat investigaţiile (...) şi a emis astăzi două mandate de arestare", a precizat această sursă. Potrivit Agenţiei naţionale a informaţiei, este vorba despre Hanna Fares, directorul direcţiei vămilor din Beirut, şi de Nayla al-Hajj, ingineră în cadrul unei firme însărcinate cu lucrările de întreţinere în hangarul nr. 12, unde a avut loc explozia, transmite Agerpres.

Uriaşa deflagraţie care a zguduit capitala libaneză, soldându-se cu 181 de morţi şi peste 6.500 de răniţi, a fost pusă de autorităţi pe seama stocării de şase ani, "fără măsuri de siguranţă", a 2.750 de tone de nitrat de amoniu într-un depozit din portul Beirut.

Autorităţile anchetează asupra cauzelor deflagraţiei care a devastat zone întregi din capitală şi a lăsat circa 300.000 de persoane fără adăpost.

În total, şase suspecţi, din cele 25 de persoane anchetate în acest dosar, au făcut obiectul unor mandate de arestare de la 4 august, printre care directorul general al portului, Hassan Koraytem, şi directorul general al vămilor, Badri Daher.

Autorităţile libaneze, acuzate de mulţi că sunt vinovate de producerea dramei prin corupţie şi neglijenţă, au respins ideea unei anchete internaţionale, în pofida vocilor care solicită acest lucru în Liban şi în străinătate.

Anchetatori ai FBI au ajuns totuşi în Liban la solicitarea autorităţilor libaneze pentru a ajuta în anchetă. Franţa, care are cel puţin doi cetăţeni ucişi în explozie, a deschis propria sa anchetă.

Citește și: Cauza exploziei din Portul Beirut ar fi mii de tone de nitrat de amoniu confiscate de pe o navă sub pavilionul Republicii Moldova

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel