Noapte agitată la Mărea Neagră: Rușii au lovit Odesa, în timp ce ucrainenii au atacat în Crimeea nava Kotov și Podul Crimeei

Ionel Copcea |
Data publicării:
Nava de patrulare Serghei Kotov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).
Nava de patrulare Serghei Kotov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Surse rusești au informat că, în cursul nopții de 05.03.2024, Forțele Armate ale Federației Ruse au executat lovituri multiple asupra unor ținte de pe linia de contact din Ucraina, dar și din zona din spatele frontului. Cele mai multe atacuri au fost înregistrate în Regiunea Odesa.

Potrivit datelor comunicate până în prezent, dronele rusești au deteriorat infrastructura portuară din Odesa, care este folosită de armata ucraineană pentru transbordarea de mărfuri militare, inclusiv muniție și drone.

Mai multe drone de tip Geran (Shahed) au atacat ținte din zona satului Dachnoye, situat la nord-vest de Odesa. Prin localitate trece o linie de cale ferată, folosită zilnic de trenurile cu personal și echipamente militare aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei, care trec spre și dinspre Odesa.

Dronele kamikaze rusești au lovit ținte militare și dintr-o altă localitate din Regiunea Odesa. Este vorba desspre Cernomorskoye, unde au fost vizate hangarele în care erau depozitate dronele maritime ale armatei ucrainene.

O serie de explozii au fost înregistrate și pe aerodromul din Odesa. Partea rusă susține că, în urma atacului cu drone, a fost distrusă o instalație de lansare a unui complex ucrainean de apărare antiaeriană.

 

Rusia a atacat cu mai multe drone Shahed. Ucrainenii susțin că 18 din 22 de drone au fost distruse de apărarea antiaeriană a Odesei

 

2. Shahed-131... (shahed-131_16010300.jpg)

Shahed-131, dronă kamikaze iraniană

Nu e exclus să fi fost lovite și obiective civile, dar momentan nu există informații în acest sens din partea ucrainenilor. De subliniat că în urmă cu doar câteva zile în cursul unui alt atac asupra Odesei rușii au lovit un bloc de locuințe. Atunci 10 persoane, inclusiv un bebeluș de opt luni, au murit.

Atacurile rusești din timpul nopții nu s-au limitat însă numai la Regiunea Odesa.

Forțele Armate ale Federației Ruse au atacat și ținte din zona Pokrovsky din Republica Populară Donețk, aflată sub controlul armatei ucrainene. De asemenea, mai multe explozii au fost semnalate și în nordul Regiunii Harkov.

Loviturile rusești din noaptea de marți au fost confirmate și de Forțele Aeriene ale Ucrainei. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare se arată că militarii ruși au întrebuințat 22 de drone de atac de tip Shahed (Geran), care au fost lansate din raionul Balaklava din Peninsula Crimeea.

Potrivit reprezentanților militari ucraineni, pentru resspingerea atacurilor aeriene au fost folosite unități de rachete antiaeriene și grupuri mobile de foc.

În urma acțiunilor de luptă, 18 drone au fost distruse de apărarea antiaeriană din Regiunea Odesa.

 

Noapte agitată la Marea Neagră: Ucrainenii au lovit și ei Crimeea, vizând Podul Crimeei și nava de patrulare Serghei Kotov

 

3. Foto: Part... (telegram_92871400.jpg)

Foto cu rol ilustrativ: Partizani din Crimeea, via Korrespondent

Pe lângă loviturile rusești asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei, în timpul nopții au fost înregistrate și o serie de atacuri cu drone aeriene și maritime ale armatei ucrainene. Acestea s-au concentrat pe obiective din sud-estul Peninsulei Crimeea, respectiv pe localitățile Feodosia și Kerch.

După câte se pare, una dintre țintele militarilor ucraineni a fost reprezentată de Podul Crimeea peste Strâmtoarea Kerch, care nu a fost însă afectat de loviturile dronelor.

Deplasarea pe pod a fost întreruptă pentru o perioadă de câteva ore. Potrivit unor informații neconfirmate până în prezent, dronele maritime ucrainene ar fi atacat nava de patrulare Serghei Kotov (Proiect 22160) a Flotei ruse din Marea Neagră, aflată în zona Feodosia.

Însă, echipajul navei ar fi respins atacul armatei ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel