Nimic mai natural: Dodon anunță colaborarea cu Partidul Comunist din China

Darius Muresan / 22 ian 2021 / 10:11
Sursă foto: Igor Dodon Facebook
Sursă foto: Igor Dodon Facebook

Igor Dodon, liderul PSRM, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

În cadrul discuției, fostul președinte de la Chișinău și-a exprimat intenția de a dezvolta relații mult mai strâns cu Rusia și China și a aduce în R. Moldova vaccinul chinezesc împotriva coronavirus, informează publicația InfoPrut.

„Ambele părți reiterează interesul față de reluarea negocierilor pentru semnarea Protocolului de cooperare dintre PSRM și PCC. De asemenea, am subliniat că în timpul apropiat, Partidul Socialiștilor va adopta un nou Program politic, în cadrul căruia, la capitolul politică externă va fi indicat vectorul spre Est, drept prioritar. Acest fapt va presupune dezvoltarea unor relații mult mai strânse cu Rusia, alte țări membre ale Uniunii Economice Eurasiatice și China”, a scris Dodon într-o postare pe Facebook.

În final, liderul PSRM subliniază că s-a vorbit și despre posibilitatea de obținere de către Republica Moldova a vaccinului chinezesc împotriva COVID-19, astfel ca „cetățenii noștri să poată alege de sine stătător dintr-o gamă variată ale preparatului medicamentos”.

CITEȘTE ȘI: Republica Moldova riscă să piardă ajutor financiar de 60 de milioane de euro acordat de România

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy