”Nimeni nu te reține în UE”. Borrell, reacție după delirul lui Orban care a comparat situația Ungariei în UE cu ocupația sovietică

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Viktor Orban, bucuros după ce a primit un cadou de la fostul președinte american Donald Trump: ”Curierul ne-a adus un cadou”, a scris acesta pe Facebook
Viktor Orban, bucuros după ce a primit un cadou de la fostul președinte american Donald Trump: ”Curierul ne-a adus un cadou”, a scris acesta pe Facebook

Nimeni nu forțează Ungaria să facă parte din Uniunea Europeană, i-a răspuns șeful diplomației UE, Josep Borrell, premierului ungar.

Reacția lui Josep Borrell vine la declarația delirantă a premierului ungar Viktor Orbán, care a descris Blocul European drept o „parodie modernă proastă” a Uniunii Sovietice.

”Sincer să fiu, nu văd nicio asemănare între ocupația sovietică a Budapestei și ceea ce se întâmplă în Berlaymont (clădirea din Bruxelles în care se află sediul Comisiei Europene – n.r. ). Nu am văzut un singur tanc acolo”, a spus Borrell în timpul unei conferințe la Bruxelles.

”Nimeni nu forțează Ungaria să fie membră a UE”, a amai adăugat Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă.

Discursul lui Orban

Orban a agitat apele, cu ocazia sărbătoririi zilei naționale a Ungariei din 23 octombrie. În timpul unui discurs care a marcat aniversarea revoltei ungare antisovietice din 1956, premierul ungar a comparat apartenența Ungariei la Uniunea Europeană cu ocupația sovietică.

„Astăzi apar lucruri care ne amintesc de vremurile sovietice. Da, se întâmplă ca istoria să se repete. Din fericire, ceea ce a fost cândva o tragedie este acum o comedie în cel mai bun caz. Din fericire, Bruxelles nu este Moscova. Moscova a fost o tragedie. Bruxelles este doar o parodie contemporană proastă”, a spus Orbán.

Potrivit lui Orbán, Uniunea Europeană folosește metode împotriva Ungariei care amintesc de vremurile dominației sovietice.

„Prelegerile tovarășilor rămân neschimbate, tocmai acum se numește progres condiționat. Mustrarea partidului împotriva Ungariei se numește acum procedura de la Bruxelles a statului de drept”, a spus Orbán.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel