Niger. Ministrul de externe din exil: „Nu există alternativă la intervenția militară”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit lui Massaoudou, junta „a închis ușa oricărei încercări de negociere”.

Nu există alternative la intervenția militară, care este singura opțiune care ar salva Nigerul și ar garanta stabilitatea regiunii Sahel, a declarat Hassoumi Massaoudou, ministrul Afacerilor Externe al Nigerului aflat în prezent în exil, într-un interviu pentru LaRepubblica, în care descrie situația din țară după lovitura de stat militară care a început la 27 iulie.

Potrivit lui Massaoudou, junta militară care a preluat puterea în Niger, condusă de generalul Abdourahamane Tchiani, „a închis ușa oricărei tentative de negociere cu discursul către națiune în care generalul a anunțat o tranziție de trei ani, imediat după vizita mediatorilor din ECOWAS(Comunitatea Economică a Țărilor din Africa de Vest).

Prin urmare, nu există alternative la opțiunea militară care este singura care permite salvarea Nigerului și garantarea stabilității regiunii. Aș defini operațiunea militară ca o intervenție de tip poliție, nu un război împotriva Nigerului”.

„Potrivit ministrului de externe în exil, va fi „o operațiune militară de contra-lovitură de stat foarte rapidă, împotriva puciștilor. Armata Nigerului nu va lupta pentru a-i apăra pe puciști: armata noastră luptă pentru țară, nu pentru interesele unui grup de criminali”.

În ceea ce privește reticența unor țări din ECOWAS, în special Burkina Faso și Mali, Massaoudou a declarat: „Burkina Faso și Mali sunt suspendate de ECOWAS. În plus, acestea sunt două țări al căror guvern nu este în măsură să controleze întregul teritoriu, și în special zonele de graniță cu Nigerul, prin urmare, în mod realist, nu vor putea oferi niciun sprijin. Intervenția militară va fi o operațiune polițienească, rapidă și eficientă”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel