Nicolae Ciucă, prim-ministru interimar

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Nicolae Ciucă, sursă foto: MApN
Nicolae Ciucă, sursă foto: MApN

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele prin care ia act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier şi îl desemnează prim-ministru interimar pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Anunțul a fost făcut oficial de către Administrația Prezidențială.

„Desemnarea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a prim-ministrului interimar al României

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României.

În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Amintim că Ludovic Orban, preşedintele liberalilor, a anunţat, luni seară, că îşi depune mandatul de prim-ministru.

„Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis. Odată exprimată voința cetățenilor trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou Guvern.

România are nevoie de un Guvern responsabil care să reprezinte voința cetățenilor români care își doresc modernizarea si dezvoltarea României.

Decizia mea de azi vreau să arate un lucru foarte clar: Nu mă cramponez de funcția de premier. Negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern format de partidele de centru-dreapta care susțin cu claritate orientarea euro-atlantică a României și vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România la dispoziție și să fructifice oportunitățile pentru a putea să crească calitatea vieții pentru fiecare cetățean.

Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă în care românii, alături de ceilalți cetățeni ai lumii, s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent”, a precizat Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe la Palatul Victoria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel