Nicolae Ciucă a preluat exercitarea mandatului de prim-ministru interimar

S.I. Catalin |
Data publicării:
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a preluat, marţi dimineaţă, exercitarea mandatului de prim-ministru interimar, în urma desemnării sale de către preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unei informări a Guvernului.

Nicolae Ciucă a fost desemnat luni seară premier interimar, după ce Ludovic Orban şi-a anunţat demisia din funcţia de şef al Executivului.

El a explicat că decizia sa are un obiectiv precis - demararea negocierilor pentru un nou guvern în urma rezultatelor înregistrate la alegerile parlamentare de duminică. 

Nicolae Ciucă, prim-ministru interimar

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele prin care ia act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier şi îl desemnează prim-ministru interimar pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Anunțul a fost făcut oficial de către Administrația Prezidențială.

„Desemnarea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a prim-ministrului interimar al României

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României.

În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Amintim că Ludovic Orban, preşedintele liberalilor, a anunţat, luni seară, că îşi depune mandatul de prim-ministru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel