Nici cea mai mică dovadă de implicare a Ucrainei în masacrul din Moscova. SUA confirmă că Statul Islamic e responsabil de atentat

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele Joe Biden, vicepreședintele Kamala Harris, Secretarul de Stat Antony Blinken, într-o reuniune cu consilierii de securitate națională înainte de un apel telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu privind atacurile teroriste ale Hamas
Președintele Joe Biden, vicepreședintele Kamala Harris, Secretarul de Stat Antony Blinken, într-o reuniune cu consilierii de securitate națională înainte de un apel telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu privind atacurile teroriste ale Hamas în weekend,  marți, 10 octombrie 2023, în ”Situation Room” a Casei Albe / White House, Adam Schultz, flickr.

Guvernul american a respins duminică existenţa unei "implicări ucrainene" în atacul armat de la Moscova, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a evocat o legătură cu Ucraina, relatează Agerpres, care citează AFP.

Nu există "nicio dovadă" că Ucraina este implicată în masacrul soldat cu cel puţin 137 de morţi şi "Statul islamic este responsabil", a subliniat vicepreşedinta americană Kamala Harris într-un interviu televizat.

Gruparea jihadistă "Stat Islamic poartă întreaga responsabilitate a acestui atentat. Nu a fost nicio implicare ucraineană", a insistat într-un comunicat şi Adrienne Watson, purtătoare de cuvânt a Consiliului naţional al securităţii SUA.

Statul Islamic, împotriva căruia Rusia luptă în Siria şi care este activ şi în Caucazul rus, a mai comis o serie de atentate pe teritoriul rus de la finele anilor 2010, dar nu a mai revendicat o acţiune de asemenea amploare, notează AFP.

Gruparea jihadistă a afirmat vineri seara, după atentat, pe unul din conturile sale de Telegram că atacul a fost comis de patru dintre membrii săi şi că acesta s-a înscris "în contextul (...) războiului" care are loc între organizaţie şi "ţările care luptă împotriva islamului".

Vladimir Putin a promis sâmbătă că îi va "pedepsi" pe toţi cei responsabili pentru atentat, afirmând că atacatorii au fost arestaţi în timp ce se îndreptau către Ucraina, fără a menţiona revendicarea grupării jihadiste.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel