New Strategy Center - cel mai important think tank din România - 8 ani de activitate: Sute de proiecte, mii de speakeri și conferințe internaționale

George Scutaru, foto: NSC
George Scutaru, foto: NSC

New Strategy Center a celebrat marți,11 iulie 2023, 8 ani de la înființare. În această perioadă, New Strategy Center a găzduit 347 de evenimente, atât în țară cât și în străinătate, la care au participat peste 2500 de speakeri, printre care se numără și conferințe precum „Black Sea and Balkans Security Forum”, aflat la cea de-a 8 ediție în acest an, dar și „Security Challenges in the Balkans”, „Unmanned Systems Forum” și ”PatriotFest”. 

În ultimul an, împreună cu parteneri externi, precum Munich Security Conference (Germania), Norwegian Institute of International Affairs (NUPI), Center for European Policy and Analysis (CEPA), Yorktown Institute or Center for the Studies of the New Generation Warfare (SUA), New Strategy Center a organizat diverse conferințe în străinătate pentru a evidenția relevanța strategică a regiunii Mării Negre, în contextul actual al agresiunii ruse împotriva Ucrainei. O direcție specială de acțiune a NSC a fost promovarea în SUA a necesității adoptării unei strategii dedicate regiunii Mării Negre, fapt ce ar face ca pentru prima dată SUA să aibă o politică predictibilă și pe termen lung în regiune.

„Ca parte a misiunii noastre de a contribui la formarea unei culturi de securitate națională și de promovare a unei mai bune înțelegeri a problemelor strategice cu care ne confruntăm, New Strategy Center a publicat de la înființare 54 de studii și 7 volume, care au abordat teme ce țin de securitate regiunii Mării Negre și a Balcanilor, importante pentru securitatea României, a NATO și UE, majoritatea cărților fiind donate unor universități civile și militare din România.  În toți acești ani, obiectivul organizației noastre a fost de a crea punți de comunicare, de dezvoltare a unor parteneriate externe, organizare de evenimente în România și în străinătate împreună cu partenerii noștri și elaborarea de studii și analize, pentru a promova importanța strategică a regiunii Mării Negre și a Balcanilor și obiectivele de securitate are României. În acest sens, de la înființare, New Strategy Center a încheiat 42 de parteneriate, din care  28 cu institute și think tank-uri din străinătate”, precizează New Strategy Center (NSC).

Au participat la Gala New Strategy Center, la acest moment aniversar, și și-au exprimat aprecierea pentru întreaga activitate a New Strategy Center:


Dl. Ionel Nițu, președinte, New Strategy Center:

„New Strategy Center reprezintă o platformă de dialog, de analiză strategică, de promovare a intereselor vitale ale României. New Strategy Center înseamnă tenacitate, determinare și profesionalism, spirit inovator și consecvență în îndeplinirea obiectivelor asumate. Acest proiect va continua și în anii următori și vă invităm să ne fiți alături, pe mai departe, în acest demers.”

Dl. Radu Oprea, ministrul Economiei:

„Cunoștințele pe care le-am acumulat la NSC mi-au folosit și în calitate de senator și în calitate de ministru. New Strategy Center oferă o perspectivă mai amplă asupra provocărilor actuale și avem nevoie de inteligența, expertiza, analiza pe care se pot baza și fundamenta politici publice. Mulțumesc New Strategy Center pentru că a reușit să adune profesioniști în domeniul lor de expertiză. Sunt convins că vom putea să promovăm împreună teme de actualitate, în actualul context strategic, precum industria de apărare sau reconstrucția Ucrainei.”

Dna. Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei de Apărare, Senat:

„New Strategy Center a devenit în 8 ani cel mai important think tank care activează în România. Aceste eforturi ale NSC s-au demonstrat a fi un avantaj important pentru statul român, iar dezbaterile, conferințele, evenimentele pe care le organizați au devenit puncte de referință pentru politicile externe și de securitate ale României”.

Dl. Iulian Fota, secretar de stat, Ministerul Afacerilor Externe:

„Ministerul Afacerilor Externe e onorat să fie partener NSC. Acest think tank este o excepție: a dovedit constanță și determinare, nu se mulțumește să facă ce vrea, ci să facă ce trebuie. Este impresionantă rețeaua de parteneriate creată de NSC la nivel internațional, iar studiile și analizele produse sunt foarte utile activității noastre. NSC este un reper constant în activitatea Ministerului de Externe.”.

Dna Simona Cojocaru, secretar de stat, Ministerul Apărării Naționale:

„Astăzi se marchează 8 ani de muncă, o muncă dedicată promovării viziunii României în domeniul securității. New Strategy Center este think tank-ul românesc care a reușit să se impună, aducând contribuții valoroase nu doar aici, ci și în afară. Black Sea and Balkans Security Forum a devenit deja un un eveniment emblematic la nivel regional și mă bucur de succesul său extraordinar. NSC are și meritul clar în includerea Mării Negre în documente de referinta ale aliaților noștri, pentru că numeroasele evenimente externe organizate de NSC au contribuit la o mai bună înțelegere în multe capitale a realităților din regiunea Mării Negre.”

General-maior Remus Bondor, șeful Direcției de planificare strategică, Statul Major al Apărării:

„În tot ceea ce face NSC este vorba despre România. Ca militar, am deplinul respect pentru activitate depusă de NSC pentru promovarea intereselor strategice ale Românei. Acest think tank face deja parte din activitatea Statului Major al Apărării, conferințele, analizele și evaluările realizat de NSC, jocurile de război fiind deosebit de utile pentru instituția noastră.”

Cu ocazia acestui eveniment, New Strategy Center a oferit participanților o broșură dedicată ediției din 2023 a Black Sea and Balkans Security Forum. Acest document poate fi accesat AICI.

Mulțumim încă o dată celor care ne-au susținut în toată această perioadă și vă invităm să sprijiniți în continuare proiectul New Strategy Center.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel