Nervozitate la Moscova: Putin spune că Rusia are probleme. Diaconescu: Numirea lui Gherasimov ar putea să anunțe o chestiune mult mai gravă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Rusiei. Foto: Ministerul rus al Apărării
Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Rusiei. Foto: Ministerul rus al Apărării

Ministerul britanic al Apărării consideră numirea noului comandant al „operațiunii speciale” ruse , în persoana șefului Statului Major General Valery Gherasimov, un „eveniment semnificativ” în abordarea lui Putin asupra managementului războiului.

 

 

”Când își anunță o așa-zisă vulnerabilitate, președintele Putin transmite mesajul că va rezolva această vulnerabilitate.

Se discută tot mai insistent despre un eventual moment militar spre Kiev, despre o ofensivă în sud-est, despre securizarea celor patru regiuni anexate. Pe o logică simplă, cu cine poți face asta? Nu poți cu așa-ziși militari care știu doar să inspire teamă și să tragă în blocuri. Nu-ți trebuie mare pregătire militare pentru o astfel de acțiune.

Dar dacă te gândești la o a doua ofensivă și nu-ți permiți politic să mai ai rezultatul primei ofensive, evident, prima orientare este spre militarii de carieră. 

S-ar putea ca semnalul transmis de președintele Putin să anunțe o chestiune mult mai gravă și o profesionalizare a unei noi ofensive”, arăta Diaconescu, la Digi24.

 

ISW - Două motive pentru numirea lui Gherasimov

 

ISW a explicat că una dintre explicații este că, în acest fel, președintele rus Vladimir Putin ar dori să slăbească puterea forțelor de securitate (reprezentate de proprietarul Wagner, Yevgheni Prigojin), deoarece favoritul lor era Serghei Surovikin.

Al doilea motiv este încercarea lui Putin de a îmbunătăți managementul operațiunilor rusești pentru ostilitățile decisive din 2023, astfel încât Armata să obțină victorii militare strategice și tactice.

Decizia lui Putin de a anunța schimbarea, spun analiștii, indică faptul că Kremlinul vede numirea lui Gherasimov ca o schimbare majoră – atât în ​​desfășurarea efectivă a războiului, cât și în rolul oficial al Ministerului rus al Apărării.

Citește și: Şeful Statului Major General al armatei ruse, Valeri Gherasimov, noul comandant al trupelor ruse desfăşurate în Ucraina

Este puțin probabil ca Gherasimov să reușească să „reînvie” și să îmbunătățească rapid rezultatele armatei ruse în Ucraina și să ”se ridice la înălțimea așteptărilor nerealiste ale lui Putin cu privire la munca sa”, spun analiștii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel