Nehammer sfidează România în discursul său de la București și vorbește de războiul rus din Ucraina

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Karl Nehammer, cancelarul Austriei, în timpul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis, președintele României. Sursă foto: Administrația Prezidențială
Karl Nehammer, cancelarul Austriei, în timpul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis, președintele României. Sursă foto: Administrația Prezidențială

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, în cadrul Congresului PPE organizat de PNL la București, a ținut un discurs în fața membrilor celui mai mare partid european din Uniunea Europeană.

Nehammer nu a făcut nicio referire la aderarea totală a României la spațiul Schengen, sfidând din nou subiectul, în contextul în care România nu doar că îndeplinește toate condițiile tehnice, dar pe Austria pune presiune întregul bloc european pentru a accepta aderarea țării noastre.

Amintim că Austria e singura țară din UE care refuză aderarea României la Schengen, fiind de acord, după multe negocieri, la o aderare în etape, la început doar cu granițe aeriene.

În cursul acestei dimineți, înainte de discursul de la Congresul PPE, Karl Nehammer a avut o întrevedere la Palatul Cotroceni, de aproximativ 30 de minute, cu ușile închise, cu președintele Klaus Iohannis.

În schimb la Congres Nehammer și-a manifestat, cel puțin pe hârtie, solidaritatea cu Austria condamnând agresiunea rusă.

„Avem din nou război pe terittoriu european. Rusia a atacat Ucraina si a fost  corect ca UE sa fie alături de poporul ucrainean. Noi ii vom sprijini în continuare. Austria e un stat neutru, dar neutralitatea nu înseamnă să nu ai o opinie și o poziție. Războiul e o crimă, sancțiunile necesare. Solidaritatea pentru Ucraina e o datorie umană”, a precizat Karl Nehammer.

„2024 va fi un an istoric cu multe alegeri. Uniunea Europeană e într-o postură dificilă și avem o concurență acerbă dacă ne uităm la SUA, China, America Latină. Trebuie să ne facem temele și să vedem cum putem îmbunătăți Europa”, a punctat Nehammer, care a adăugat faptul că „Lupta împotriva terorismului trebuie luată în serios” iar „lupta împotriva crimei organizate, a fundamentalismului și extremismului trebuie abordată cu seriozitate”.

Cancelarul Austriei nu a făcut nicio referire despre România și Schengen, axându-se pe extinderea UE în Balcani și pe pericolul migrației ilegale.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel