NATO va deschide un centru logistic la Rzeszów, în Polonia, pentru repararea echipamentelor militare ale armatei ucrainene

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: militar ucrainean, operând sistemul Avenger / Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: militar ucrainean, operând sistemul Avenger / Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

NATO intenţionează să construiască un centru de reparații în orașul Rzeszów, Polonia, care a devenit un important nod de transport pentru ajutoarele destinate Ucrainei datorită poziției sale strategice, potrivit agenției canadiene de știri The Globe and Mail, care citează oficiali canadieni și polonezi.

 

Rapoartele privind construcția unei facilități NATO în Rzeszow au apărut luna trecută, când primarul orașului, Konrad Fiołek, a declarat presei locale într-un interviu că Alianța va crea o bază în care "trupele americane, britanice și canadiene vor staționa permanent".

Oficiali de la Ottawa și Varșovia au declarat pentru The Globe and Mail, sub rezerva anonimatului, că facilitatea nu este o bază, ci mai degrabă un centru logistic și de reparații pentru echipamente.

,,Vom înființa o facilitate de întreținere în parteneriat cu SUA și Marea Britanie. Nu există nicio intenție de a avea o prezență militară canadiană'', a declarat oficialul canadian sub protecția anonimatului, adăugând că scopul principal al centrului va fi repararea tancurilor ucrainene și a altor vehicule blindate.

Biroul de presă al NATO de la Bruxelles a răspuns la solicitarea agenției de știri, spunând: "Consolidăm în mod semnificativ descurajarea și apărarea pentru toți aliații, sporind rezistența noastră împotriva coerciției rusești și sprijinindu-i pe partenerii noștri pentru a contracara interferența și agresiunea malignă".

Situat la aproximativ 100 de kilometri de granița cu Ucraina, Rzeszów a crescut în importanță de la invazia pe scară largă a Rusiei.

În apropierea aeroportului local sunt staționați 1.700 de soldați americani, iar facilitatea a devenit un centru logistic pentru aprovizionarea Ucrainei cu echipamente occidentale.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel