Jens Stoltenberg: Sistemul anti-rachetă S-400, achiziţionat de Turcia, nu va fi integrat în sistemele de apărare ale NATO

S.I. Catalin / 03 aug 2019 / 10:50
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400

NATO nu intenționează integrarea sistemului rusesc anti-rachetă S-400 în niciun sistem de apărare antiaeriană și anti-rachetă al alianței, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles, vineri, transmite Agenția Anadolu.


,,Nu există planuri de integrare a sistemului rusesc anti-rachetă S-400 în niciun sistem integrat NATO de apărare împotriva rachetelor și anti-rachetă", a declarat Jens Stoltenberg într-o conferință de presă la Bruxelles care a avut ca subiect încetarea Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare (INF).

Stoltenberg a declarat că salută faptul că Turcia este în dialog cu Statele Unite cu privire la „posibilitatea de a cumpăra sistemul american de rachete Patriot".

Secretarul general al NATO a mai spus că Turcia poartă discuţii cu Italia și Franța, aliații NATO, cu privire la sistemele de apărare anti-rachetă.

Primele componente S-400 au fost livrate în Turcia la 12 iulie. Ultimele livrări pentru sistemele de apărare aeriană S-400 vor fi efectuate din Rusia în Turcia până în aprilie 2020.

Ankara a comandat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO. Statele Unite avertizează că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35, pe care Turcia vrea, de asemenea, să le achiziţioneze.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy