Jens Stoltenberg: Sistemul anti-rachetă S-400, achiziţionat de Turcia, nu va fi integrat în sistemele de apărare ale NATO

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400

NATO nu intenționează integrarea sistemului rusesc anti-rachetă S-400 în niciun sistem de apărare antiaeriană și anti-rachetă al alianței, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles, vineri, transmite Agenția Anadolu.


,,Nu există planuri de integrare a sistemului rusesc anti-rachetă S-400 în niciun sistem integrat NATO de apărare împotriva rachetelor și anti-rachetă", a declarat Jens Stoltenberg într-o conferință de presă la Bruxelles care a avut ca subiect încetarea Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare (INF).

Stoltenberg a declarat că salută faptul că Turcia este în dialog cu Statele Unite cu privire la „posibilitatea de a cumpăra sistemul american de rachete Patriot".

Secretarul general al NATO a mai spus că Turcia poartă discuţii cu Italia și Franța, aliații NATO, cu privire la sistemele de apărare anti-rachetă.

Primele componente S-400 au fost livrate în Turcia la 12 iulie. Ultimele livrări pentru sistemele de apărare aeriană S-400 vor fi efectuate din Rusia în Turcia până în aprilie 2020.

Ankara a comandat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO. Statele Unite avertizează că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35, pe care Turcia vrea, de asemenea, să le achiziţioneze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel