NATO sporește protecția infrastructurii maritime în Marea Nordului, după exploziile de la Nord Stream

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Statele membre NATO sporesc prezența năvală în apropierea infrastructurii energetice. Protejarea infrastructurii energetice vine ca urmare a avarierii conductelor Nord Stream, potrivit Defence24. Astfel, Marina norvegiană a anunțat că țările NATO au sporit supravegherea asupra platformelor offshore care operează în Marea Nordului.

Ministerul norvegian al Apărării a postat pe Twitter o fotografie realizată prin periscopul unui submarin norvegian. În imagine poate fi observată nava de patrulare norvegiană KV Sortland din clasa Barentshav, care este folosită de Gardă de Coastă norvegiană.

În Marea Nordului, Forțele Navale Norvegiene navighează alături de alte nave NATO pentru a securiza instalațiile norvegiene de petrol și gaze.

Fotografia este făcută prin periscopul unui submarin norvegian, unde se vede nava KV Sortland efectuând o misiune de patrulare în apropierea platformelor de petrol și gaze ale Norvegiei, din Marea Nordului.

Ulterior, Marina germană a publicat o fotografie cu nava F123 Mecklenburg-Vorpommern, navigând în Marea Nordului.

"Ne-am sporit prezența în apele norvegiene și navigăm împreună cu aliații noștri pentru a asigura protecţia platformelor norvegiene de petrol și gaze", a declarat Marina germană.

Astfel de declarații și acțiuni reprezintă un semnal pentru Federația Rusă cu privire la disponibilitatea NATO de a contracara eventualele ''accidente'', ca în cazul gazoductului Nord Stream.

Reamintim că anchetatorii germani au constatat că o serie de explozii pe fundul Mării Baltice de-a lungul conductelor submarine de gaze Nord Stream și Nord Stream-2 au fost rezultatul unui sabotaj.

În plus, Franța, Germania și Regatul Unit vor ajuta celelalte state membre NATO să-şi protejeze infrastructura critică energetică din Marea Nordului și Marea Baltică, după sabotajul asupra conductelor Nord Stream.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel