NATO se confruntă cu ameninţări în materie de securitate cibernetică din partea Chinei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Secretarul de stat american Mike Pompeo a avertizat vineri împotriva pericolelor prezentate de eforturile Chinei pentru a submina securitatea cibernetică a NATO şi a spus că Alianţa trebuie să continue să evolueze pentru a se apăra împotriva acestora, potrivit dpa, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, Alianţa - care trece printr-o perioadă de analiză internă după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că NATO este în "moarte cerebrală" - trebuie să se pregătească de astfel de ameninţări pentru că "ameninţarea cibernetică nu este limitată geografic".

China reprezintă o provocare pentru politica externă americană, a spus el, deoarece, chiar dacă se aseamănă cu alte regimuri autoritare, SUA nu au avut de a face niciodată cu o ţară atât de populată precum China şi a cărei economie este atât de interconectată cu economia Statelor Unite.

"Este absolut adevărat că poporul chinez munceşte ca să-şi facă viaţa mai bună, iar ceea cu ce noi ne confruntăm este o provocare din partea Partidului comunist chinez", a afirmat Pompeo într-un discurs rostit la Houston.

De asemenea, secretarul de stat american a apreciat că NATO "va continua să prospere" în pofida declaraţiilor lui Emmanuel Macron, întrucât membrii săi de bază înţeleg marile probleme care depăşesc cadrul temporal.

Pompeo s-a eschivat să răspundă la întrebarea dacă SUA ar răspunde prin forţă militară dacă China ar utiliza forţa militară pentru a dispersa protestele pro-democraţie din Hong Kong.

Vezi și: NATO se află în "moarte cerebrală". Erdogan: Comentariile făcute de Macron sunt ''inacceptabile'' 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel