Oficial NATO prezent la Chişinău. R.Moldova vrea dezvoltarea cooperării practice cu Alianţa Nord-Atlantică

S.I. Catalin |
Data publicării:
Foto: http://www.mfa.gov.md
Foto: http://www.mfa.gov.md

Secretarul de stat, Tatiana Molcean, a avut o întrevedere cu adjunctul asistentului Secretarului General NATO pentru Afaceri Politice şi Politica de Securitate, James Appathurai, în cadrul căreia au fost discutate un şir de aspecte ale colaborării dintre Republica Moldova şi NATO, se spune într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe din Republica Moldova.

Tatiana Molcean a subliniat interesul ţării noastre pentru dezvoltarea dialogului politic şi a cooperării practice cu Alianţa Nord-Atlantică în conformitate cu prevederile Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova-NATO. Oficialul a exprimat intenţia autorităţilor moldoveneşti de a continua procesul de reformare şi modernizare a sectorului de securitate şi apărare naţională în conformitate cu noile evoluţii şi cerinţe ale mediului actual de securitate, fiind urmărit scopul consolidării securităţii ţării şi a cetăţenilor Republicii Moldova, potrivit Deschide.md.

La rândul său, James Appathurai a subliniat disponibilitatea Alianţei de a oferi în continuare expertiza şi asistenţa necesară în promovarea reformelor, în special în modernizarea sectorului de securitate şi apărare al Republicii Moldova

Interlocutorii au examinat acţiunile care urmează să fie întreprinse în cadrul mai multor programe şi domenii de cooperare, printre acestea numărându-se Iniţiativa de Consolidare a Capacităţilor de Securitate şi Apărare, implementarea proiectelor în cadrul Programului Ştiinţa pentru Pace şi Securitate, conlucrarea în combaterea noilor ameninţări la adresa securităţii.

La 10 octombrie 2018, Tatiana Molcean şi James Appathurai vor participa cu discursuri la conferinţa cu genericul ”Parteneriatul Republica Moldova – NATO: realizări şi perspective”, eveniment organizat la Chişinău în cadrul ”Zilelor NATO în Republica Moldova”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel