NATO reacționează oficial cu privire la retragerea certificatul de securitate al lui Mircea Geoană

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Mircea Geoană, în vizită la bordul dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu” Sursă foto: MApN
Mircea Geoană, în vizită la bordul dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu” Sursă foto: MApN

NATO a anunțat că nu a inițiat nicio procedură menită să reevalueze certificatul de securitate al secretarului general adjunct Mircea Geoană. Înaltul diplomat român continuă să își desfășoare activitățile planificate.

Reacția NATO vine după ce o publicație din România a scris că lui Mircea Geoană i-ar fi fost retras certificatul de securitate și că acesta nu a putut participa la reuniunea miniștrilor apărării din țările UE, unde Alianța Nord-Atlantică a fost reprezentată de secretarul general Jens Stoltenberg.

“NATO nu a inițiat nicio procedură pentru reevaluarea autorizației de securitate pentru secretarul general adjunct Mircea Geoană, care își continuă activitățile periodice. Procedurile legate de emiterea și reînnoirea periodică a autorizațiilor de securitate sunt o responsabilitate națională exclusivă și suverană”, se arată într-un comunicat oficial NATO, citat de publicația Calea Europeană.

Alianța Nord-Atlantică amintește că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, este principalul reprezentant al Alianței în cadrul reuniunilor la nivel înalt, inclusiv la ședințele ministeriale ale Uniunii Europene.

“Călătoria sa la Berlin în această săptămână a fost planificată cu mult timp în avans, deoarece a fost invitat personal să participe la reuniunea informală a miniștrilor apărării din UE și să se întâlnească cu oficiali germani de înalt nivel, inclusiv cu cancelarul Merkel”, mai arată sursa citată.

NATO precizează că secretarul general adjunct Mircea Geoană își continuă activitățile curente, inclusiv prezidarea unei reuniuni a Consiliului Nord-Atlantic la începutul acestei săptămâni, mai preciează sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel