Jens Stoltenberg și Donald Trump au convenit: NATO ar urma să se implice mai mult în Orientul Moijlociu

S.I. Catalin |
Data publicării:

NATO examinează 'diferite opţiuni' privind o implicare suplimentară în Orientul Mijlociu, în special un rol sporit în formarea forţelor locale, a declarat joi secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, transmite AFP.

Jens Stoltenberg a convenit miercuri, într-o convorbire telefonică cu preşedintele american Donald Trump, că Aliaţii ar putea 'contribui mai mult la stabilitatea regională' în Orientul Mijlociu, aşa cum a cerut liderul de la Casa Albă, potrivit unui comunicat al organizaţiei emis în aceeaşi zi.

,,Cred cu fermitate că cel mai bun mod de a combate terorismul internaţional nu este întotdeauna să fie desfăşurate trupe NATO pentru operaţiuni de luptă de anvergură'', a declarat joi Stoltenberg pentru presă, potrivit Agerpres.

,,Uneori, este ceea ce trebuie să facem, dar cea mai bună cale este de a permite forţelor locale să combată ele însele terorismul'', a adăugat norvegianul.

,,Este exact ceea ce facem în Afganistan, ceea ce facem în Irak şi, bineînţeles, putem examina dacă putem face mai mult în acest gen de activităţi'', a mai spus secretarul general al Alianţei.

,,Putem, de asemenea, să facem alte lucruri'', a continuat el, fără a dori 'să speculeze' mai mult. ,,Examinăm diferite opţiuni. Aceasta necesită un adevărat proces decizional în cadrul NATO''şi al celor 29 de state membre, a menţionat Stoltenberg, adăugând că ''trebuie să discutăm cu ţările din regiune''.

NATO şi-a suspendat sâmbătă operaţiunile de instruire a armatei irakiene, iar marţi a anunţat că o parte a personalului staţionat în Irak va fi transferat temporar în alte ţări, din raţiuni de securitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel